Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Wereldse smaakexplosie

Zin in een wereldse smaakexplosie? Met dit recept maak ik heerlijke orange chicken spiezen met een krokante topping van pindakruim. Geserveerd met geurige gele rijst, een frisse ananassalade en smaakvolle refried beans, is dit recept een echte traktatie voor je smaakpapillen!

Dit kleurrijke gerecht is perfect voor een diner met familie of vrienden en brengt een mooie mix van zoet, pittig en hartig samen. De spiezen krijgen hun unieke smaak door een heerlijke sinaasappelmarinade, en de ananassalade voegt een frisse twist toe.

Rijststomer van Instant Pot

Om rijst te stomen maak ik bij voorkeur gebruik van de rijststomer van Instant Pot. Deze is hier te koop: https://www.instantpot.nl/multicooker…

Ingrediënten die ik gebruik zijn o.a. Kippendijen of kipfilet (voor de spiezen) Sinaasappel (sap en rasp) Sojasaus Honing Pindakruim (gemaakt van pinda’s en kruiden) Gele rijst (gekookt met kurkuma) Verse ananas Refried beans (traditioneel Mexicaans bijgerecht) 

Het recept voor Refried Beans vind je hier: https://reneindekeuken.nl/refried-beans/

Dit recept laat je stap voor stap zien hoe je deze oranje kipspiezen, bijgerechten en toppings maakt. Het is eenvoudiger dan je denkt!

Laat een reactie achter met jouw favoriete combinatie en vergeet te delen met andere kookliefhebbers via de socials!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Cilantro-Orange-chicken-rice-&-beans

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans/Chinees, Caribisch, Chinees, Tex-Mex
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Satéprikkers
  • fijne rasp
  • Rijstkoker https://www.instantpot.nl/multicookers/instant-rijst-koker-en-stomer-2-8l/?aff_id=24292

Ingrediënten
  

Marinade kip

  • 8 kipdijfilets
  • 1 bosje koriander
  • 3 teenjes knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 5 el bruine basterdsuiker

Gele rijst

  • 2 kopjes basmatirijst
  • 1 el kurkuma
  • 3 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje diepvriesdoperwten

Kip saus

  • 6 el honing
  • een scheut ketjap manis
  • 1 zakje pinda's 235 gram

Ananassalade

  • 1 ananas
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper

Instructies
 

Kip marineren

  • Snij 8 kipdijfilets in repen en gooi alles in een schaal.
  • Snij een 1 bosje koriander fijn en hou wat achter voor garnering. Gooi in een kommetje. Pers 3 teenjes knoflook uit en gooi erbij. Rasp de zest van een 1 sinaasappel en voeg toe. Snij de sinaasappel doormidden, pers het sap uit en giet dat erbij + 4 el olijfolie + 2 el azijn + 5 el bruine basterdsuiker. Roer alles door elkaar.
  • Giet de marinade bij de kipreepjes, masseer het een beetje in met schone handen en laat het minstens een half uur marineren.

Gele rijst

  • Om rijst te stomen maak ik bij voorkeur gebruik van de rijststomer van Instant Pot. Deze is hier te koop: https://www.instantpot.nl/multicookers/instant-rijst-koker-en-stomer-2-8l/?aff_id=24292
    Rijst koken in kookpan kan ook maar geeft een minder luchtig resultaat.
  • Doe in de binnenpan van de rijstkoker (of je kookpan): 2 kopjes basmatirijst, 1 el kurkuma, 3 kopjes kippenbouillon en 1 kopje diepvriesdoperwten. Roer het een beetje door elkaar.
  • Selecteer: witte rijst koken en druk op start.
  • In een conventionele kookpan breng je het geheel aan de kook en laat je het 10 minuten pruttelen.

Kip grillen en saus maken

  • Zet de oven aan op grillstand (of steek de BBQ aan).
  • Rijg de gemarineerde kipreepjes aan satéprikkers en grill ze aan beide kanten tot het er goudbruin geroosterd uitziet. Je ziet vanzelf wanneer het de juiste gaarheid heeft bereikt.
  • Giet de overgebleven marinade in een steelpan. Roer er 6 el honing en een scheut ketjap manis door en breng het aan de kook. Zet de hittebron lager en laat de saus 10 minuten pruttelen en indikken.
  • Maal 1 zakje pinda's van 235 gram in de food processor tot pindakruim. Of stamp het met een vijzel.
  • Leg de gegrilde kipspiezen in een ovenschaal en giet de saus er aan beide kanten overheen. Strooi het pindakruim erover.

Ananassalade

  • Snij de kroon en de onderkant van een 1 ananas. Zet de ananas op de snijplank en snij de schil eraf. Snij de ananas in de lengte door de helft en snij die helft in kwarten. Snij van die kwarten de harde kern eruit. Snij tot slot de twee kwarten in stukjes en gooi de stukjes in een schaal. Je gebruikt dus in totaal een halve ananas.
    Tip: Om de ananashelft te bewaren kun je hem het beste in vershoudfolie verpakken en in de koelkast bewaren. Of gebruik de ananas voor een lekker toetje.
  • Snij een 1 komkommer in tweeën en snij 1 helft in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit. Snij de komkommer in stukjes en doe in de schaal.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van een 1 rode peper en snij de peper in kleine stukjes. Voeg toe.
    Tip: Als je geen fan bent van rode peper kun je ook een rode paprika gebruiken. Het gaat voornamelijk om de kleur.
  • Meng alles door elkaar.

Refried beans

Serveren

  • Schep een opscheplepel rijst in een diep bord of een kommetje. Schep de refried beans erbij. Ananassalade en een of twee kipspiezen met pindakruim. Garneer met kidneybonen en verse koriander.

TIP

Kijk hier voor het recept voor refried beans
Refried-beans-frigoles-refritos-Mexicaans gekruide bonenpuree
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

ORANGE CHICKEN FUSION RECIPE
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp