Zin in een wereldse smaakexplosie? Met dit recept maak ik heerlijke orange chicken spiezen met een krokante topping van pindakruim. Geserveerd met geurige gele rijst, een frisse ananassalade en smaakvolle refried beans, is dit recept een echte traktatie voor je smaakpapillen!
Dit kleurrijke gerecht is perfect voor een diner met familie of vrienden en brengt een mooie mix van zoet, pittig en hartig samen. De spiezen krijgen hun unieke smaak door een heerlijke sinaasappelmarinade, en de ananassalade voegt een frisse twist toe.
Om rijst te stomen maak ik bij voorkeur gebruik van de rijststomer van Instant Pot. Deze is hier te koop: https://www.instantpot.nl/multicooker…
Ingrediënten die ik gebruik zijn o.a. Kippendijen of kipfilet (voor de spiezen) Sinaasappel (sap en rasp) Sojasaus Honing Pindakruim (gemaakt van pinda’s en kruiden) Gele rijst (gekookt met kurkuma) Verse ananas Refried beans (traditioneel Mexicaans bijgerecht)
Het recept voor Refried Beans vind je hier: https://reneindekeuken.nl/refried-beans/
Dit recept laat je stap voor stap zien hoe je deze oranje kipspiezen, bijgerechten en toppings maakt. Het is eenvoudiger dan je denkt!
Laat een reactie achter met jouw favoriete combinatie en vergeet te delen met andere kookliefhebbers via de socials!
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.