Perfect gerecht voor kamperen

Spaanse kikkererwtensoep met chorizo is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor kamperen. Het is eenvoudig te bereiden met minimale ingrediënten en kookgerei, waardoor het ideaal is voor buiten koken.

Je hebt slechts een paar basis-ingrediënten nodig zoals kikkererwten, chorizo, uien, knoflook, voorgekookte aardappelen, bouillon en wat kruiden. Deze ingrediënten zijn makkelijk mee te nemen en op te bergen tijdens het kamperen.

Goede bron van eiwitten

Kikkererwten zijn een goede bron van eiwitten en vezels, terwijl chorizo voor smaak en een stevige textuur zorgt. Het gerecht biedt dus een goede voedingsbalans voor actieve dagen in de buitenlucht.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijke Spaanse kikkererwtensoep met chorizo

Spaanse kikkererwtensoep met chorizo

Spaanse kikkererwtensoep met chorizo is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook een praktisch en eenvoudig recept voor kampeerders die een smakelijke maaltijd willen bereiden met minimale moeite en kookgerei.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht, Lunch
Cuisine Spaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Spice-mix

  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl saffraan
  • 1 takje rozemarijn

Spaanse kikkererwtensoep met chorizo

  • 1 chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ± 400 gram voorgekookte aardappelen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bosui
  • basilicum

Instructies
 

Spice-mix

  • Meng 1 tl zout, 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder, 1 tl witte peper, 1 tl tijm en 1 tl saffraan in een afsluitbaar bakje. Rits de naalden van een takje rozemarijn. Hak de naalden fijn en gooi erbij. Sluit het bakje af, schud door elkaar en klaar is de spice-mix.
  • Tip: Maak deze spice-mix voordat je gaat kamperen.

Spaanse kikkererwtensoep met chorizo

  • Snij 1 chorizo eerst in plakken en snij daarna de plakken in kwarten.
  • Verhit een hapjespan of diepe koekenpan en bak de stukjes chorizo zonder olie of vet. Er loopt genoeg vet uit de chorizo zelf zodra deze verhit wordt.
  • Snipper een 1 ui en 2 teentjes knoflook en bak 5 minuten mee met de chorizo.
  • Voeg ± 400 gram voorgekookte aardappelen toe en laat meebakken. Maak eventueel kleinere stukjes van de aardappelen.
  • Gooi er de inhoud van 1 blik kikkererwten met het vocht en al bij. Verkruimel 1 kippenbouillonblokje en voeg de spice-mix toe. Roer erdoor.
  • Giet er water bij tot de pan bijna vol is en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt zet je de hittebron laag en laat je de soep 10 minuten pruttelen.
  • Snij intussen 1 bosui in ringetjes en wanneer de soep klaar is strooi je de bosui erover en garneer je het met blaadjes basilicum.
  • Serveer met brood.

TIP

Nog een lekker campingrecept: Pasta Arrabiata met Burrata
Pasta-Arrabiata-met-Burrata een lekker spicy Italiaans recept
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

SPANISH CHICKPEASOUP WITH CHORIZO
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp