Bij het serveren van dit gerecht komt de veelzijdigheid van de smaken echt naar voren. Het buikspek kan worden begeleid door gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles. Verse kruiden zoals koriander en munt, en een scheutje limoensap brengen frisheid en helderheid aan het gerecht, terwijl een pittige saus zoals sriracha een extra kick kan geven.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Maak zelf Aziatisch krokant buikspek

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Bij het serveren van dit gerecht komt de veelzijdigheid van de smaken echt naar voren. Het buikspek kan worden begeleid door gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles. Verse kruiden zoals koriander en munt, en een scheutje limoensap brengen frisheid en helderheid aan het gerecht, terwijl een pittige saus zoals sriracha een extra kick kan geven.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Vietnamees
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

Marinade

  • 150 gram rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • een scheut rijstazijn
  • een scheut vissaus

Vlees bereiden

  • ± 2 kilo buikspek
  • zout

Instructies
 

Marinade

  • Doe 150 gram rietsuiker in een bakje wat je in de magnetron kan zetten. Snij 2 teentjes knoflook fijn of pers ze en snij 1 rode peper fijn. Voeg toe. Giet er een klein scheutje water ± 100 ml bij, een scheut rijstazijn en een scheut vissaus. Roer alles door elkaar.
  • Verwarm de marinade 2 minuten in de magnetron zodat de suiker oplost. Je kunt het ook in een pannetje op het fornuis verwarmen.

Vlees voorbereiden

  • Vul de waterbak om sous vide te gaan bereiden en stel de sous vide stick in op 68 graden.
  • Bestrooi ± 2 kilo buikspek aan beide kanten met zout. Snij het buikspek in 4 stukken zodat elk stuk in een vacuümzakje past. Leg de stukken vlees in een ovenschaal en giet de marinade erover. Wrijf de marinade in het vlees.
  • Doe elk stuk vlees in een vacuümzakje en voeg 2 eetlepels van de marinade toe. Vacumeer de zakjes met behulp van een vacuümsealer.
  • Laat de zakjes 24 uur garen in de waterbak die op 68 graden is voorverwarmd.

Vlees bereiden

  • Verwarm de oven voor op 250 graden op grillfunctie.
  • Haal de stukken vlees uit de waterbak en uit de vacuümzakjes. Leg het gegaarde vlees op het grillrooster van de oven.
  • Grill de stukken buikspek in de oven tot het een mooi bruin en krokant korstje heeft gekregen. Draai halverwege om.
  • Lekker met gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles.

TIP

Probeer ook eens Vietnamese Pho Bo!
Vietnamese-Pho-Bo-Aziatische-Rundvlees-maaltijdsoep
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp