Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Culinaire ervaring

Het eten van zalm in Thailand is een culinaire ervaring die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Hoewel zalm van nature niet in de wateren van Thailand voorkomt, heeft de groeiende vraag naar deze heerlijke vis ervoor gezorgd dat deze nu overal in het land verkrijgbaar is .

Als je een diepgaande zalmervaring in Thailand wilt, is het een goed idee om een van de beroemde zeevruchtenmarkten in de kustgebieden te bezoeken. Je kunt daar verse zalm en andere zeevruchten kopen om ter plaatse te laten bereiden door lokale koks. Dit is niet alleen een smakelijke optie, maar ook een leuke manier om de lokale eetcultuur te ervaren.

Creatieve draai

Thaise koks hebben hun eigen creatieve draai gegeven aan zalmgerechten door lokale kruiden en smaken toe te voegen. Dat zie je terug in dit recept voor Thaise zalm in kokoscurry. Het is een smaakvol en verfijnd gerecht dat de rijke smaken van de Thaise keuken combineert met de zachte, boterachtige textuur van zalm. Dit gerecht staat bekend om zijn romige kokossaus, aromatische kruiden en de veelzijdige, vette zalm, wat resulteert in een perfecte harmonie van smaken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Thaise zalm in kokoscurry

Dit gerecht biedt een explosie van smaken, van de pittigheid van de currypasta tot de romige zoetheid van de kokosmelk en de verse, zachte zalm. Het is een perfecte weergave van de heerlijke fusion van smaken die de Thaise keuken zo geliefd maakt.
No ratings yet
Cuisine Thais
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram jasmijnrijst
  • 4 zalmfilets
  • zout
  • witte peper
  • paprikapoeder
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • ± 1 cm gember
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 rode paprika
  • 3 el Massaman curry pasta
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl Koreaanse chiliflakes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 scheutje vissaus nam pla
  • 1 scheutje oestersaus
  • 2 el pindakaas
  • 1 paksoi
  • verse koriander
  • 1 limoen
  • gebakken uitjes bawang goreng

Instructies
 

Zalm in kokoscurry

  • Kook 400 gram jasmijnrijst voor het benodigde aantal personen
  • Bestrooi de 4 zalmfilets aan beide kanten met zout, witte peper en paprikapoeder.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de zalmfilets 3 minuten aan de huidkant. Draai eventueel de hittebron iets lager als het te hard gaat. Draai de zalmfilets om met een tang en laat de andere kant nog eens 2 minuten bakken. Haal na 2 minuten de zalmfilets uit de pan en leg ze op een bord apart. Hou ze eventueel warm in de oven op 80 graden.
  • Snipper 1 ui, 4 teentjes knoflook en een stukje ± 1 cm gember van ± 1 cm. Snij de nerf uit 3 limoenblaadjes, leg de blaadjes op elkaar en snij ze in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember in de olie.
  • Snij 1 rode paprika in blokjes en voeg toe. Voeg 3 el Massaman curry pasta, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 tl Koreaanse chiliflakes en de gesneden 3 limoenblaadjes toe. Roer goed door.
  • Giet er 150 ml kippenbouillon bij, 1 blik kokosmelk, een 1 scheutje vissaus, een 1 scheutje oestersaus en 2 el pindakaas. Roer door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
  • Snij 1 paksoi in dunne reepjes. Roer de paksoi door de saus en laat ze 1 minuut blancheren zodat het lekker knapperig blijft.

Serveren

  • Schep de saus aan één kant van een bord. Schep de rijst aan de andere kant van het bord. Leg een zalmmoot in het midden. Sprenkel het sap van een 1 limoen over het gerecht en leg er een schijfje limoen bij. Garneer met blaadjes verse koriander, 1 tl Koreaanse chiliflakes en gebakken uitjes.

TIP

Probeer ook eens deze heerlijk zoetzure Thaise kip ananas!
Thaise-kip-ananas Thai chicken pineapple
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Thai Salmon in spicy cocos curry
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Afrikaanse Sausage Stew
Afrikaanse Sausage Stew
Maak deze Afrikaanse sausage stew op de camping met cervelaat, tomaat en aardappel. Eenpansgerecht zonder koelkast, boordevol smaak!
Lees meer
Gado Gado Wrap
Gado Gado Wrap
Maak deze Gado Gado Wrap op de camping: ei, pindasaus, groente en sambal in een warme wrap. Snel, lekker en alles is houdbaar zonder koelkast!
Lees meer
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp