Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Veelzijdigheid

Courgettes, ook wel bekend als zucchini, zijn een veelzijdige en heerlijke groente die in tal van gerechten kan worden gebruikt. Hun veelzijdigheid is een van de redenen waarom ze zo geliefd zijn in de keuken.

De veelzijdigheid van courgettes maakt ze een onmisbare groente in de keuken. Of je nu op zoek bent naar een gezond bijgerecht, een creatief hoofdgerecht of een manier om je gerechten op te frissen, courgettes bieden tal van mogelijkheden om je culinaire horizon te verbreden.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijk recept voor Vegetarische-gevulde-courgettes-uit-de-oven

Gevulde courgettes uit de oven

De gevulde courgettes uit deze receptvideo zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een frisse salade of wat knapperig brood voor een complete maaltijd. Geniet van dit smakelijke gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes op een heerlijke manier laat zien!
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 2 sjalotten
  • olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • ± 50 gram belegen boerenkaas of meer
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 2 eieren
  • 1 blikje kikkererwten
  • amandelschaafsel
  • paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was 2 courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Haal met een lepeltje het middelste vruchtvlees eruit en maak een holte. Bewaar het vruchtvlees, dat gaat nog gebruikt worden.
  • Snij 2 sjalotten in halve ringen en gooi dat bij het courgettevruchtvlees.
  • Verhit een scheutje olijfolie en bak het vruchtvlees en de sjalot in de olie. Breng het op smaak met zout en peper uit de molen. Laat het mengsel zo veel mogelijk droog bakken.
  • Rasp ± 50 gram belegen boerenkaas (of meer) en doe het in een kom. Voeg 2 el Griekse yoghurt toe, 3 el Italiaanse gedroogde kruiden en 2 eieren toe en meng het door elkaar. Gooi het kaasmengsel in de pan en meng het door de courgette en sjalot.
  • Besprenkel de bodem van een ovenschaal met olijfolie en zout en peper uit de molen. Leg de uitgeholde 2 courgettes naast elkaar in de ovenschaal. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan. Bestrooi de courgettes met een paar handjes 1 blikje kikkererwten, amandelschaafsel en paneermeel.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • Serveer de courgettes met bijvoorbeeld een frisse salade en knapperig brood. Of serveer er Libanees platbrood bij met hummus.

Video

TIP

Probeer ook eens deze vegetarische Persische Kuku Sabsi. Een heerlijke kruidenfritata.
Kuku-Sabsi.-Persische-vegetarische kruidenfrittata. Midden Oosters koken.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Recipe for filled zucchinis
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp