Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Gnocchi bakken in plaats van koken

Ik ben zelf geen groot liefhebber van gnocchi. Deze gekookte deegkussentjes vond ik altijd maar een vreemde structuur hebben en nogal zompig aanvoelen. Tot ik in Italië gnocchi geserveerd kreeg die krokant gebakken was, zoals gebakken aardappels. Lekker crispy van buiten en zacht van binnen, dat was een ander verhaal.

Met dit recept maak je een heerlijk gerecht van malse kipdijreepjes en portobello champignons met een romige gorgonzolasaus. Als je dit serveert met de krokant gebakken gnocchi op een bedje van veldsla met balsamico crema zet je een heerlijk zomers Italiaans gerecht op tafel!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Krokante-gnocchi-met-kip-portobello-en-gongonzola

Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola

Het krokant bakken van gnocchi in olie is een heerlijke alternatieve bereidingswijze die een interessante textuur en smaak aan deze zachte aardappeldeegkussentjes toevoegt.
Dit eenvoudige recept voor het krokant bakken van gnocchi in olijfolie biedt een heerlijke twist aan een klassiek Italiaans gerecht. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en toppings om je eigen unieke draai te geven aan dit smakelijke gerecht.
No ratings yet
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • milde olijfolie
  • 400 gram gnocchi
  • 300 gram kipdijreepjes
  • peper en zout uit de molen
  • 2 portobello of 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 à 200 gram gorgonzola piccante
  • veldsla
  • balsamico crema

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut milde olijfolie
  • Bak 400 gram gnocchi in de olie goudbruin en knapperig. Schud regelmatig de pan om. Strooi na het bakken zout naar smaak over de gnocchi.
  • Verhit in een andere pan ook een scheutje milde olijfolie. Bak 300 gram kipdijreepjes in deze pan. Voeg peper en zout uit de molen toe.
  • Snij 2 portobello champignons in plakken en laat dit meebakken met de kip.
  • Snij 150 à 200 gram gorgonzola piccante in stukjes en leg bovenop de gebakken kip en chmapignons. Laat de gorgonzola erover smelten.
  • Leg op elk bord een handje veldsla. Besprenkel de veldsla met balsamico crema. Verdeel gebakken 400 gram gnocchi over de sla. Leg in het midden een schep van de kip en portobello met gorgonzola. That's it!

TIP

Probeer ook eens mijn recept voor een echte Italiaanse Pasta Carbonara
Authentieke Italiaanse Pasta Carbonara
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Gnocchi krokant bakken in plaats van koken
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp