Lente hangt in de lucht

Pasen is het perfecte moment om nét even wat meer uit te pakken in de keuken. De lente hangt in de lucht, de tafels worden vrolijk gedekt, en iedereen heeft zin in iets lekkers. In deze blog deel ik drie eenvoudige maar feestelijke Paasbrunch-recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Of je nu bruncht met familie, vrienden of gewoon lekker voor jezelf kookt – deze gerechtjes zorgen gegarandeerd voor een smakelijke ochtend.

Eitje-tik

Bij ons thuis hoort daar ook altijd een eitje-tik bij – een gezellige traditie waarbij iedereen met een gekookt ei tegen elkaar tikt. Degene wiens ei als laatste heel blijft, wint. Het is elk jaar weer een klein competitie-momentje aan tafel, en het maakt de brunch nog net wat gezelliger.

Smaakvolle Paasbrunch

Van frisse serveerglaasjes met aardbei en yoghurt tot gevulde croissants en verrassende deviled eggs: met deze recepten zet je moeiteloos een vrolijke en smaakvolle Paasbrunch op tafel.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Paasbrunch serveerglaasje met aardbei, Griekse yoghurt en geroosterd amandelschaafsel in een glas

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Van frisse serveerglaasjes met yoghurt en aardbei tot knapperige croissants gevuld met romige roerei en hartige deviled eggs met een verrassende topping… Laat je inspireren en maak van jouw Paasbrunch een feestje!
No ratings yet
Course Brunch
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Aardbeien-glaasjes

  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • aardbeien
  • Griekse yoghurt

Gevulde croissants

  • 4 eieren
  • een scheutje melk
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 1 el appelazijn
  • 2 plakken kaas
  • hamblokjes
  • 4 croissants

Deviled eggs

  • 6 eieren
  • spekreepjes
  • aspergetips
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el mayonaise
  • roquefort

Instructies
 

Aardbeien-glaasjes met Griekse yoghurt en amandel

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 2 handjes geschaafde amandelen in een paar minuten goudbruin. Haal van de hittebron af.
  • Zet 4 serveerglaasjes neer. Of meer als je meer gasten hebt. Doe op de bodem van elk glaasje stukjes aardbei. Vervolgens een eetlepel Griekse yoghurt. Daarna weer stukjes aardbei en een eetlepel Griekse yoghurt. Leg er als garnering een halve aardbei erop en strooi de geroosterde amandelen erover. Zet de glaasjes zolang in de koelkast tot je aan tafel gaat.

Gevulde croissants met scrambled eggs

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breek 4 eieren in een kom, voeg een scheutje melk toe en zout en peper. Roer door elkaar met een garde.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Giet het ei-mengsel in de pan en zodra de onderkant van het ei een beetje begint te stollen begin je met roeren. Dit gaat heel snel. Laat het ei niet te ver stollen, het mag een beetje nat blijven. Haal de pan van de hittebron af.
  • Roer 2 el mosterd, 2 el honing, 1 el appelazijn en zout en peper tot een sausje.
  • Snij 2 plakken kaas in dunne reepjes.
  • Leg 4 croissants op de bakplaat van de oven. Snij ze met een broodmes aan de bovenkant in. Trek ze een beetje open met vingers en vul ze vervolgens met de scrambled eggs. Leg er hamblokjes op, druip de honing-mosterdsaus erover en leg de kaas erop.
  • Zet de croissants 5 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze tot de kaas gesmolten is en de croissants krokant.

Deviled eggs met bacon en asperges

  • Kook 6 eieren voor 5 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken met koud water.
  • Bak een paar handjes spekreepjes in een hete koekenpan krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en hak ze met een mes in kleine stukjes. (Spekkruim).
  • Bak de aspergetips in het achtergebleven spekvet voor 5 minuten.
  • Pel de gekookte eieren, snij ze doormidden en lepel de eidooier eruit. Doe de eidooiers in een kom. Voeg 1 el Griekse yoghurt, 1 el mosterd en 1 el mayonaise en zout en peper toe. Roer het met een garde goed door elkaar. Voeg het grootste gedeelte van het spekkruim toe, maar hou wat achter voor garnering, en roer dat erdoor.
  • Vul de uitgeholde eieren met het mengsel. Strooi er een beetje spekkruim over. Brokkel er kleine stukjes roquefort over en leg op elk ei een aspergetip.

TIP

Op zoek naar meer brunchrecepten?
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Paasbrunch tafel met verschillende feestelijke gerechten
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "Recipe", "name": "3 Ideeën voor een Paasbrunch", "author": { "@type": "Person", "name": "Rene in de Keuken" }, "description": "Een vrolijke en feestelijke Paasbrunch met drie makkelijke recepten: aardbeien-glaasjes met Griekse yoghurt, gevulde croissants met scrambled eggs, en deviled eggs met spekkruim, roquefort en aspergetips.", "datePublished": "2025-04-08", "prepTime": "PT30M", "cookTime": "PT15M", "totalTime": "PT45M", "recipeYield": "4 personen", "recipeCategory": "Brunch", "recipeCuisine": "Nederlands", "keywords": ["Pasen", "brunch", "paasbrunch", "recept", "Paasrecept", "deviled eggs", "croissants", "aardbei yoghurt"], "image": "URL-NAAR-AFBEELDING.jpg", "recipeIngredient": [ "2 handjes geschaafde amandelen", "aardbeien", "Griekse yoghurt", "4 eieren", "scheutje melk", "zout en peper", "zonnebloemolie", "2 el mosterd", "2 el honing", "1 el appelazijn", "2 plakken kaas", "hamblokjes", "4 croissants", "6 eieren", "spekreepjes", "aspergetips", "1 el Griekse yoghurt", "1 el mosterd", "1 el mayonaise", "roquefort" ], "recipeInstructions": [ { "@type": "HowToStep", "name": "Aardbeien-glaasjes", "text": "Rooster 2 handjes geschaafde amandelen goudbruin in een droge pan. Vul glaasjes in laagjes met aardbeien, Griekse yoghurt, en opnieuw aardbeien. Top af met een halve aardbei en amandelen. Zet in de koelkast." }, { "@type": "HowToStep", "name": "Gevulde croissants", "text": "Maak scrambled eggs van 4 eieren, melk, zout en peper. Meng mosterd, honing en appelazijn tot een saus. Snijd croissants open, vul ze met ei, ham, saus en kaas. Bak 5 minuten op 180°C tot de kaas gesmolten is." }, { "@type": "HowToStep", "name": "Deviled eggs", "text": "Kook 6 eieren en pel ze. Bak spekreepjes krokant en hak ze fijn. Bak aspergetips in spekvet. Meng eidooiers met yoghurt, mosterd, mayonaise en spekkruim. Vul eieren, garneer met spekkruim, roquefort en aspergetips." } ], "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "ratingValue": "5", "ratingCount": "12" } }