No Waste Cake

In de wereld van duurzaam koken is het minimaliseren van voedselverspilling een cruciaal aspect. Een fantastisch voorbeeld van een heerlijk recept dat de missie van no waste omarmt, is de tropische ananascake gemaakt met overgebleven ananassap uit blik. Dit recept benut niet alleen de smaak van de ananas optimaal, maar vermindert ook de verspilling van een ingrediënt dat vaak wordt weggegooid.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Tropische ananas kokoscake van overgebleven ananassap uit blik duurzaam en lekker

Tropische ananascake

Deze tropische ananascake is niet alleen verrukkelijk, maar ook milieuvriendelijk omdat je het sap uit een blik ananas op sap niet weggooit maar volledig benut. Dit recept belichaamt het idee van duurzaam koken en laat zien dat je met een beetje creativiteit en zorg kunt genieten van smakelijke traktaties zonder onnodige verspilling. Serveer de cake met een glimlach, wetende dat je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.
No ratings yet
Cuisine Tropisch
Servings 15 personen

Keukenspullen

  • 1 springvorm van Ø 20 cm

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • ± 250 ml ananassap
  • kokosschaafsel
  • 1 kopje suiker eventueel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat 100 gram roomboter smelten in een steelpan.
  • Breek 2 eieren in een beslagkom. Klop de eieren los met een garde.
  • Bekleed de bodem van een springvorm van Ø 20 cm met bakpapier. Smeer de randen van de springvorm in met een beetje van de gesmolten boter.
  • Gooi 250 gram zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het boven de eieren in de beslagkom. Giet er ± 250 ml ananassap bij. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Klop het geheel met een garde door elkaar.
  • Voor de zoetekauwen onder ons: Het enige zoetmiddel is het ananassap. Als je dit niet zoet genoeg vindt, roer dan 1 kopje suiker door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bestrooi de bovenkant met kokosschaafsel.
  • Zet de springvorm 3 kwartier in de oven. Je kunt controleren of de cake gaar is door aan het einde van de baktijd een satéprikker in de cake te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

Video

TIP

Probeer ook dit recept eens met ananassap: Mexicaanse Carne Asada
Mexicaanse-carne-asada zoals streetfood in Mexico City
Keyword Bakken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Tropical pineapplecake with cocos
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade
Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade
Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried beans.
Lees meer
Vlam oliebollen
Vlam oliebollen
Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame Jeanette-peper.
Lees meer
Kerststoofvlees met cranberries
Kerststoofvlees met cranberries
Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die langzaam sudderen in een rijke saus met de frisse, lichtzoete...
Lees meer
Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote
Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote
Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud je sappigheid en smaak
Lees meer
Kruidnootjes appeltaart
Kruidnootjes appeltaart
Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van een traditionele koekjesbodem kun je de kruidnootjes fijnmalen en mengen met wat gesmolten...
Lees meer
Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen
Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen
Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige, no-bake dessert bestaat uit lagen zoete en romige ingrediënten, die samen...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp