Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Voordelen van duurzaamheid

Het gebruik van het overgebleven ananassap uit blik in plaats van het weg te gooien, zoals in dit recept, heeft meerdere voordelen op het gebied van duurzaamheid:

  1. Vermindering van voedselverspilling: Door het sap te gebruiken, voorkom je verspilling van voedsel. Voedselverspilling is een wereldwijd probleem dat niet alleen de beschikbare middelen verspilt, maar ook bijdraagt aan milieuproblemen, zoals overvolle stortplaatsen en de uitstoot van broeikasgassen.
  2. Maximaliseren van de waarde van ingrediënten: Het benutten van het ananassap maximaliseert de waarde van het blikje ananas. In plaats van alleen de vruchten te consumeren en de rest weg te gooien, gebruik je alle beschikbare middelen.
  3. Besparing van geld: Het gebruik van het ananassap bespaart je ook geld, omdat je geen extra siroop hoeft te kopen.
  4. Milieuvriendelijk alternatief: Het gebruiken van ananassap zoals dit kan een milieuvriendelijk alternatief zijn voor siropen met kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Al met al draagt het gebruik van overgebleven ananassap bij aan een duurzamere voedselpraktijk door voedselverspilling te verminderen en de waarde van ingrediënten te benutten. Het is een kleine stap, maar het kan een positieve impact hebben op het milieu en je eigen keukenpraktijken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Frisse Yoghurt desserts van overgebleven ananassap uit blik

Yoghurt Mousse Dessert met ananassap

Dit Griekse yoghurt dessert met ananassap is een verfrissende en gezonde traktatie, perfect voor een warme zomerdag of een lichte afsluiting van een heerlijke maaltijd. Geniet van de smaakvolle combinatie van de romige yoghurt, de zoete ananassap en het tropische kokosschaafsel. Smakelijk eten!
No ratings yet
Cuisine Tropisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • ± 250 ml ananassap
  • 4 digestive biscuits
  • kokosschaafsel
  • 1 sinaasappel

Instructies
 

  • Laat 6 blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Verwarm een kleine bodem water in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en gooi ze in de steelpan. Laat ze oplossen en smelten in het beetje water. Zet de hittebron uit.
  • Schep 500 ml Griekse yoghurt in een mengkom. Giet er 4 digestive biscuits bij. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Giet de gesmolten gelatine erbij en meng het goed door elkaar met een garde.
  • Zet 4 glaasjes neer en verkruimel in elk glaasje een digestive biscuit. Verdeel het yoghurt mengsel over de 4 glaasjes. Zet de desserts in de koelkast om op te stijven.
  • Rooster in een droge koekenpan een handje kokosschaafsel en garneer de desserts hiermee. Snij 4 plakken van een 1 sinaasappel. Snij de plakken tot de helft in en hang de schijfjes aan de rand van de glaasjes. Klaar!

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Yoghurt dessert from left-ver pineapplejuice
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp