Het gebruik van het overgebleven ananassap uit blik in plaats van het weg te gooien, zoals in dit recept, heeft meerdere voordelen op het gebied van duurzaamheid:
Al met al draagt het gebruik van overgebleven ananassap bij aan een duurzamere voedselpraktijk door voedselverspilling te verminderen en de waarde van ingrediënten te benutten. Het is een kleine stap, maar het kan een positieve impact hebben op het milieu en je eigen keukenpraktijken.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.