Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Kip met ananas, ook wel bekend als “Gai Pad Sapparot” in het Thais, is een populaire streetfood lekkernij in Thailand. Dit gerecht is geliefd om zijn zoete en hartige smaak, perfect gebalanceerd met kruiden en specerijen, en het wordt vaak geserveerd op markten en straatstalletjes in heel Thailand.

Wanneer je door de bruisende straten van Bangkok wandelt, zul je waarschijnlijk worden verleid door de heerlijke geuren die uit de kraampjes komen. Kip met ananas is een van die gerechten die je meteen zullen aantrekken. Het wordt meestal vers bereid in grote woks op open vuur, wat niet alleen zorgt voor een geweldige smaak, maar ook voor een geweldige visuele ervaring.

De basis van dit gerecht omvat meestal stukjes malse kipfilet, verse ananasstukjes, uien, knoflook, rode paprika’s en een mengsel van specerijen en kruiden. De specifieke ingrediënten kunnen variëren van kraam tot kraam, maar het resultaat is altijd een smakelijk en kleurrijk gerecht.

Wat dit streetfoodgerecht zo aantrekkelijk maakt, is het samenspel van smaken. De zoete en sappige ananas harmonieert perfect met de hartige, kruidige en licht pittige saus. Het gerecht biedt een mooie balans tussen zoet en hartig, en het is een favoriet onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

Kip met ananas als streetfood in Thailand is een smaakvolle en bevredigende lekkernij die de rijke culinaire tradities van het land weerspiegelt. Het is een must-try gerecht voor iedereen die de straten van Thailand verkent en op zoek is naar een smakelijke traktatie die de zintuigen prikkelt.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Thaise-kip-ananas Thai chicken pineapple

Thaise Kip Ananas

Thaise kip met ananas is een heerlijk gerecht dat de smaken van de Thaise keuken combineert met de zoete en sappige smaak van verse ananas. Dit gerecht is een perfecte balans tussen hartig en zoet, en het is geliefd bij velen vanwege zijn smaakvolle aroma's en kleurrijke presentatie.
Dit gerecht combineert de pittigheid van rode currypasta, de zoete verrassing van verse ananas, het zuur van tamarinde en het zoute van vissaus. Het is een smaakvolle en exotische manier om van kip te genieten, en het brengt de smaken van Thailand rechtstreeks naar jouw keuken. Geniet ervan!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Thailand, Thais
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 400 gram pandanrijst
  • zonnebloemolie
  • 4 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • 2 el maizena
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember ± 1 cm
  • 1 rode peper
  • 2 rode paprika's
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 el gele currypasta
  • 1 volle tl tamarinde pasta
  • 1 flinke scheut oestersaus
  • 1 scheut vissaus
  • 1 scheut zoet-zure chilisaus
  • 1 blik ananasstukjes op sap 567 gr
  • (Thaise) basilicum optioneel

Instructies
 

Thaise Kip Ananas

  • Kook 400 gram pandanrijst, giet de rijst na de kooktijd af en laat uitstomen. Roer de rijst met vork door om teveel plakken tegen te gaan.
  • Verhit een pan met een flinke laag zonnebloemolie.
  • Snij 4 kipdijfilets in stukjes en leg de stukjes kip op een bord of in een schaaltje. bestrooi de kip met zout, witte peper en 2 el maizena. Meng er doorheen.
  • Bak de kipstukjes goudbruin en crispy in de hete olie. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Snij terwijl de kip staat te bakken 1 ui in grove stukjes. Snipper 2 teentjes knoflook. Schil 1 stukje gember van ± 1 cm en hak in kleine stukjes. Snij 1 rode peper in ringen. Rol met je handen eventueel de zaadjes eruit voor een minder pittig resultaat. Snij 2 rode paprika's in stukjes van ± 1 x 1 cm. Snij een1 klein bosje koriander grof.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Bak hier eerst de stukjes 1 ui een paar minuten in. Bak daarna de 2 teentjes knoflook en 1 stukje gember een paar minuten mee en tot slot de 2 rode paprika's, 1 rode peper en 1 klein bosje koriander. De paprika mag knapperig blijven, dus niet te lang bakken.
  • Roer 2 el gele currypasta door de groenten en 1 volle tl tamarinde pasta, 1 flinke scheut oestersaus, 1 scheut vissaus en 1 scheut zoet-zure chilisaus.
  • Roer de stukjes ananas uit 1 blik ananasstukjes op sap door de curry en bewaar het sap. Dat kun je gebruiken in andere recepten.
  • Doe de gebakken kip terug in de wok en roer erdoor.

Serveren

  • Maak m.b.v. een klein kommetje een bolletje rijst op een bord. Schep de kip ananas erbij. Garneer eventueel met (Thaise) basilicum en strooi er een klein handje vliespinda's over.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Make yourself real Thai chicken pineapple
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp