Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Populair gerecht uit de Thaise keuken

Thaise viskoekjes, ook wel bekend als Tod Mun Pla, zijn een heerlijk en populair gerecht uit de Thaise keuken. Deze smaakvolle viskoekjes worden gemaakt van verse visfilets, kruiden en specerijen, en zijn perfect als voorgerecht, snack of onderdeel van een hoofdmaaltijd.

Het belangrijkste ingrediënt van Thaise viskoekjes is natuurlijk de vis. Vaak wordt er gekozen voor stevige witte vis zoals kabeljauw, heek of pangasius, die wordt fijngemalen of gehakt. Het visvlees wordt gemengd met diverse smaakmakers, waaronder rode currypasta, fijngehakte kaffir limoenblaadjes, gehakte groene bonen, fijngesneden lente-ui en verse koriander.

De kruiden en specerijen zorgen voor de kenmerkende Thaise smaak van de viskoekjes. Rode currypasta voegt een pittige kick toe, terwijl de kaffir limoenblaadjes een citrussmaak en aromatische geur geven. De lente-ui en koriander voegen frisheid toe aan het gerecht.

Nadat alle ingrediënten goed gemengd zijn, wordt het mengsel tot kleine platte koekjes gevormd en vervolgens gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Traditioneel worden Thaise viskoekjes geserveerd met een zoetzure dipsaus, zoals een saus op basis van tamarinde, limoensap, vissaus en suiker. Deze dipsaus voegt een heerlijke balans toe aan de kruidige en hartige smaak van de viskoekjes.

Veelzijdig

Het leuke van Thaise viskoekjes is dat ze zeer veelzijdig zijn. Ze kunnen worden geserveerd als een opzichzelfstaand gerecht, als onderdeel van een Thaise maaltijd met bijgerechten zoals gestoomde rijst en gebakken groenten. Of serveer ze eens als hapje op een verjaardag of feestje. Je zult je gasten echt verrassen.

Of je nu een liefhebber bent van de Thaise keuken of gewoon op zoek bent naar een smaakvolle en exotische snack, Thaise viskoekjes zijn zeker het proberen waard. De combinatie van verse vis, aromatische kruiden en pittige smaken zorgt voor een culinair avontuur dat je smaakpapillen zal verrassen en verwennen.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.

Thai Fish Cakes of op z'n Nederlands, Thaise viskoekjes zijn een populaire snack in Thailand en zie je veel als streetfood in Bangkok. Deze Fish Cakes zijn een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten. Deze hartige koekjes zijn gevuld met vis, red curry pasta, limoenblad en vissaus. Ze zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. En het beste van alles? Ze zijn zo eenvoudig te maken dat werkelijk iedereen ze kan bereiden.
Thaise gerechten worden gekenmerkt door een balans van zoet, zout, zuur en pittig. Door de diversiteit in vis, vlees en verse groenten is de Thaise keuken geschikt voor iedereen. En het mooie? Thais eten is lekker licht en relatief vetarm. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn deze gerechten helemaal niet moeilijk om te maken. De meeste ingrediënten voor Thaise recepten koop je zelfs gewoon bij de supermarkt.
No ratings yet
Cuisine Thailand
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 koolvisfilets diepvries
  • 1 ei
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el Thaise vissaus
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 2 el instant aardappelpuree
  • 1 flinke scheut plantaardige olie

Instructies
 

  • Laat 4 koolvisfilets een beetje ontdooien en hak ze in kleine stukjes. Doe de stukjes in een mengkom.
  • Klop 1 ei los en voeg toe, samen met 2 el rode curry pasta, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el Thaise vissaus en 2 el instant aardappelpuree. Snij van 4 kaffir limoenblaadjes de nerf eruit, leg de blaadjes op elkaar en snij ze in dunne reepjes. Voeg toe en roer alles door elkaar.
  • Verhit een flinke scheut plantaardige olie in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het beslag in de hete olie en druk het hoopje een beetje plat. Bak op deze manier 4 tot 6 fish cakes tegelijk.
  • Als de bovenkant een beetje gestold is draai je de fish cakess om en laat je de andere kant ook lekker goudbruin bakken.
  • Haal de fish cakes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de fish cakes op een bordje met chilisaus, schijfjes konkommer en limoen.

Video

TIP

Ook lekker uit Thailand: Thaise omelet.
Thais omelet typisch streetfood uit Bangkok
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

How to bake thai fish cakes
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp