Gelijkmatige garing

Sous-vide is een kooktechniek waarbij voedsel vacuüm verpakt wordt en langzaam gegaard wordt in een waterbad op een constante lage temperatuur. Deze methode zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig gaar wordt, met behoud van sappen en smaken.

Door sous-vide te gebruiken voor steaks, behoud je de sappigheid en smaak van het vlees, terwijl je tegelijkertijd de perfecte gaarheid bereikt. Het resultaat is een malse en smaakvolle steak die indruk zal maken op je smaakpapillen.

Kort afbakken in de grillpan of BBQ

Nadat de entrecote sous-vide is bereid, kun je een extra smaakdimensie toevoegen door het vlees kort af te bakken in een grillpan. Het afbakken in de grillpan na sous-vide bereiding geeft de entrecote een heerlijke korst en extra smaak, waardoor het een perfecte finishing touch krijgt voor een smakelijke maaltijd.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Perfect Sous-Vide-gegaarde-entrecote

Sous-Vide gegaarde entrecote

Het sous-vide bereiden van entrecote is een geweldige manier om een perfect gegaard stuk vlees te verkrijgen. Het sous-vide proces zorgt ervoor dat de entrecote gelijkmatig gaar wordt en sappig blijft. Als je ervoor kiest om het vlees af te bakken, krijg je bovendien een smakelijke korst. Het resultaat is een heerlijk malse entrecote met perfecte gaarheid.Hier is een eenvoudig recept voor sous-vide gegaarde entrecote.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Ziva Savant
  • 1 Ziva OneTouch vacuüm sealer
  • 1 12 liter waterbak
  • 2 vacuümzakken

Ingrediënten
  

  • 2 entrecotes
  • zout en peper
  • verse salie
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Vul de waterbak. Monteer de savant souds-vide stick erop en stel deze in op 55 graden.
  • Bestrooi de 2 entrecotes aan beide kanten met zout en peper. Smeer aan beide kanten extra vergine olijfolie. Leg er blaadjes verse salie op.
  • Schuif een voorbereide entrecote in een vacuümzak en gebruik de vacuüm sealer om de entrecote te vacumeren.
  • Laat de zakken met de entrecotes in de waterbak glijden (als deze op temperatuur is) en laat ze 45 minuten zachtjes garen.
  • Verhit een grillpan heel heet. (Je kunt ook een barbecue gebruiken). Haal de entrecotes uit de vacuümzakken. Grill de entrecotes 1 minuut aan beide kanten in de hete grillpan. Je moet het vlees echt horen sissen.
  • Haal de entrecotes uit de grillpan en laat ze heel even rusten. Snij de entrecotes in reepjes en server direct. Lekker met ovengeroosterde aardappelen en groenten.

TIP

Probeer ook eens een Philly Cheese Steak met ribeye!
Philly-Cheese-Steak-het-lekkerste-broodje-met-biefstuk-en-kaas-uit-de-USA
Keyword Beef, Entrecote, Rundvlees
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Hoe maak je perfect gebakken entrecote
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp