Koken met houdbare producten

Met deze campingrecepten wil ik je laten zien wat voor lekkere en voedzame maaltijden je kunt klaarmaken met houdbare producten. Want meestal heb je op een camping geen koelkast waar je bederfelijke producten in kunt bewaren. Die beperking zorgt juist voor de uitdaging om heerlijke maaltijden klaar te maken die een goede voedingsbodem geven om de dag mee door te komen.

Voedzaam campingontbijt (of lunch of diner)

Dit recept is voor een Mountain Man Breakfast. Ik geloof dat niemand weet waar deze naam vandaan komt maar een Mountain Man Breakfast is in Amerika een klassiek stevig en voedzaam campingontbijt, perfect voor een dag vol outdooractiviteiten zoals wandelen, kamperen en … in dit geval een bomvol programma met concerten op festival Rock Werchter. Dit ontbijt is geliefd bij kampeerders en buitenenthousiasten vanwege zijn eenvoud en de mogelijkheid om alles in één pan te bereiden. En hoewel recept het als ontbijt bekend staat kun je het natuurlijk net zo goed als lunch of diner klaarmaken!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Koken op de camping met houdbare producten. Mountain Man Breakfast

Mountain Man Breakfast

Dit klassieke kampeerontbijt bestaat uit eieren met kaas, worst en groenten en wordt in slechts één koekenpan bereid, maar er kan naar eigen smaak gevarieerd worden met de ingrediënten door bijvoorbeeld spek of ham te gebruiken i.p.v. de worstjes. Of gebruik groenten als spinazie en tomaten.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • ½ bouillonblokje
  • 1 pakje vacuüm verpakte (merguez) worstjes
  • zwarte peper
  • 500 gram voorgekookte aardappelen
  • 3 eieren
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 bosui

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Snipper een 1 grote ui en fruit deze in de olijfolie. Snij een 1 groene paprika in stukjes en bak mee. Verkruimel een half ½ bouillonblokje en voeg toe.
  • Neem een 1 pakje vacuüm verpakte (merguez) worstjes (of eventueel knakworsten of Frankfurter) en snij de worstjes in stukjes. Bak de stukjes mee. Voeg zwarte peper naar smaak toe.
  • Voeg 500 gram voorgekookte aardappelen toe (of kook aardappels en snij deze in stukjes). Bak de aardappelen mee.
  • Kluts 3 eieren. Schuif de ingrediënten in de pan naar de rand van de pan en giet het ei in het midden. Wacht tot de onderkant van het ei begint te stollen en roer het dan door elkaar tot scrambled eggs. Roer de crambled eggs door de rest van de ingrediënten.
  • Leg 4 plakjes cheddar op de bovenkant en laat deze smelten.
  • Snij 1 bosui in ringetjes, zet het vuur uit en strooi de ringetjes over de maaltijd heen. Garneer met blaadjes basilicum.

TIP

Dit recept is ook makkelijk op de camping: Rice, beans & sausage stew
Campingrecept-Rice-beans-sausage-stew-rijst-bonen-en-chorizo-stoofpot
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Koken op de camping met houdbare producten. Mountain Man Breakfast
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp