Dit klassieke kampeerontbijt bestaat uit eieren met kaas, worst en groenten en wordt in slechts één koekenpan bereid, maar er kan naar eigen smaak gevarieerd worden met de ingrediënten door bijvoorbeeld spek of ham te gebruiken i.p.v. de worstjes. Of gebruik groenten als spinazie en tomaten.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Snipper een 1 grote ui en fruit deze in de olijfolie. Snij een 1 groene paprika in stukjes en bak mee. Verkruimel een half ½ bouillonblokje en voeg toe.
Neem een 1 pakje vacuüm verpakte (merguez) worstjes (of eventueel knakworsten of Frankfurter) en snij de worstjes in stukjes. Bak de stukjes mee. Voeg zwarte peper naar smaak toe.
Voeg 500 gram voorgekookte aardappelen toe (of kook aardappels en snij deze in stukjes). Bak de aardappelen mee.
Kluts 3 eieren. Schuif de ingrediënten in de pan naar de rand van de pan en giet het ei in het midden. Wacht tot de onderkant van het ei begint te stollen en roer het dan door elkaar tot scrambled eggs. Roer de crambled eggs door de rest van de ingrediënten.
Leg 4 plakjes cheddar op de bovenkant en laat deze smelten.
Snij 1 bosui in ringetjes, zet het vuur uit en strooi de ringetjes over de maaltijd heen. Garneer met blaadjes basilicum.
Video
TIP
Dit recept is ook makkelijk op de camping: Rice, beans & sausage stew
Keyword Aardappel, uien, Worst
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel