Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Sappig gegrild vlees

Carne Asada is een geliefd gerecht in de Mexicaanse keuken en staat bekend om zijn sappige gegrilde vlees, vaak op smaak gebracht met een pittige marinade. Maar wat als we een interessante draai geven aan dit klassieke gerecht door het te marineren met overgebleven ananas uit blik? Het resultaat is een smaakvolle en tropische variatie op Carne Asada die je smaakpapillen zal verrassen.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse-Carne-Asada-vlees-gemarineerd-in-ananassap

Mexicaanse Carne Asada

Deze Mexicaanse Carne Asada gemarineerd in overgebleven ananassap uit blik biedt een verrassend zoete en hartige smaakcombinatie die zeker in de smaak zal vallen bij je gasten. Geniet van dit heerlijke gerecht als hoofdgerecht met tortilla's, rijst en bonen, of als vulling voor tacos. Buen provecho!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 varkensschnitzels of procureurlapjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • ± 250 ml ananassap
  • 4 tortillawraps
  • 1 zak ijsbergsla
  • chilisaus of tabasco
  • 1 stukje witte kaas
  • verse koriander

Instructies
 

  • Leg 4 varkensschnitzels of procureurlapjes in een ovenschaal. Strooi er 1 tl zout, 1 tl chilivlokken, 1 tl zwarte peper, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 tl oregano en 1 tl paprikapoeder overheen en masseer de specerijen in met je handen.
  • Giet er ± 250 ml ananassap over en zorg dat het vlees onder staat. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Laat het vlees 1 uur (of langer) marineren.
  • Verhit een grillpan zonder olie of boter tot die heel heet is, het vlees moet gelijk dichtschroeien. Grill de lapjes vlees aan beide kanten kort en krachtig in de hete grillpan tot ze dichtgeschroeid zijn en mooie grillstrepen vertonen. Bedruip intussen het vlees met de marinade uit de ovenschaal.
  • Verwarm 4 tortillawraps in de magnetron en beleg de wraps met 1 zak ijsbergsla.
  • Snij het gegrilde vlees in dunne reepjes en leg bovenop de ijsbergsla. Als je nog marinade over hebt kun je dat erover sprenkelen. Verkruimel er 1 stukje witte kaas over en sprenkel er chilisaus of tabasco over. Garneer met verse koriander.
  • Vouw de wrap dubbel tot een tacoschelp en eten maar!

Video

TIP

Meer recepten met ananas. Maak eens Thaise Kip Ananas.
Thaise-kip-ananas Thai chicken pineapple
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mexicaanse-Carne-Asada-vlees-gemarineerd-in-ananassap
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp