Sappig gegrild vlees

Carne Asada is een geliefd gerecht in de Mexicaanse keuken en staat bekend om zijn sappige gegrilde vlees, vaak op smaak gebracht met een pittige marinade. Maar wat als we een interessante draai geven aan dit klassieke gerecht door het te marineren met overgebleven ananas uit blik? Het resultaat is een smaakvolle en tropische variatie op Carne Asada die je smaakpapillen zal verrassen.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse-Carne-Asada-vlees-gemarineerd-in-ananassap

Mexicaanse Carne Asada

Deze Mexicaanse Carne Asada gemarineerd in overgebleven ananassap uit blik biedt een verrassend zoete en hartige smaakcombinatie die zeker in de smaak zal vallen bij je gasten. Geniet van dit heerlijke gerecht als hoofdgerecht met tortilla's, rijst en bonen, of als vulling voor tacos. Buen provecho!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 varkensschnitzels of procureurlapjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • ± 250 ml ananassap
  • 4 tortillawraps
  • 1 zak ijsbergsla
  • chilisaus of tabasco
  • 1 stukje witte kaas
  • verse koriander

Instructies
 

  • Leg 4 varkensschnitzels of procureurlapjes in een ovenschaal. Strooi er 1 tl zout, 1 tl chilivlokken, 1 tl zwarte peper, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 tl oregano en 1 tl paprikapoeder overheen en masseer de specerijen in met je handen.
  • Giet er ± 250 ml ananassap over en zorg dat het vlees onder staat. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Laat het vlees 1 uur (of langer) marineren.
  • Verhit een grillpan zonder olie of boter tot die heel heet is, het vlees moet gelijk dichtschroeien. Grill de lapjes vlees aan beide kanten kort en krachtig in de hete grillpan tot ze dichtgeschroeid zijn en mooie grillstrepen vertonen. Bedruip intussen het vlees met de marinade uit de ovenschaal.
  • Verwarm 4 tortillawraps in de magnetron en beleg de wraps met 1 zak ijsbergsla.
  • Snij het gegrilde vlees in dunne reepjes en leg bovenop de ijsbergsla. Als je nog marinade over hebt kun je dat erover sprenkelen. Verkruimel er 1 stukje witte kaas over en sprenkel er chilisaus of tabasco over. Garneer met verse koriander.
  • Vouw de wrap dubbel tot een tacoschelp en eten maar!

Video

TIP

Meer recepten met ananas. Maak eens Thaise Kip Ananas.
Thaise-kip-ananas Thai chicken pineapple
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mexicaanse-Carne-Asada-vlees-gemarineerd-in-ananassap
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp