Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kip-Kiev-met-aardappel-broccoli-puree. Krokante gevuld ekip uit Oekraine.

Kip Kiev met aardappel-broccoli puree

Er zijn van die gerechten waar je vroeger de show mee stal, maar die nu bijna niet meer op tafel verschijnen. Kip Kiev is typisch zo’n gerecht en dat is toch wel jammer. Tijd voor een comeback.
Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.
No ratings yet
Cuisine Oekraine
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Kip Kiev

  • 4 kipfilets
  • Roomboter
  • Platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • Zout
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Bloem
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • 1 citroen

Aardappel-broccoli puree

  • 1 kilo aardappels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje melk

Spinaziesalade

  • 1 handen verse spinazie
  • 1/2 citroen
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie

Instructies
 

Kip KIev

  • Maak eerst de kruidenboter door 50 gram roomboter in de keukenmachine te doen. Voeg 2 platgeslagen teentjes knoflook toe, een aantal takjes platte peterselie (fijngehakt), 1 tl chilipoeder en een beetje zout uit de molen smeuïge kruidenboter.
  • Bak 4 plakjes ontbijtspek uit tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snij van de onderkant van de kipfilets de kiphaasjes en loshangende delen. Snij met een scherp mes de kipfilets in de lengte door, tot aan de rand. De kipfilets dus niet helemaal doorsnijden. Sla een kipfilet open zodat je een groot stuk plat vlees hebt liggen. Sla het met een deegroller nog iets platter. Smeer op 1 helft van een kipfilet een kwart van de kruidenboter en leg er een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Vouw weer dicht en druk aan.
    Zet 3 diepe borden neer en vul deze achtereenvolgens met bloem, 2 losgeklopte eieren en paneermeel. Wentel een kipfilet eerst door de bloem, haal het vervolgens door het ei en bedek het daarna met paneermeel. Herhaal dit met de andere kipfilets.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Verhit een scheut zonnebloemolie in de pan waar je ook de ontbijtspek in hebt gebakken. Braad de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
    Neem de kip uit de pan en laat ze 10 minuten garen in de oven.

Aardappel-broccolipuree

  • Kook water in de waterkoker.
    Schil 1 kilo aardappels, snij ze in kleine stukjes en doe ze in een ruime pan. Strooi eer en beetje zout over. Schenk er zoveel gekookt water bij dat de aardappels net onder staan. Breng aan de kook en laat de aardappels in 15 minuten gaar worden.
  • Verdeel intussen een stronk broccoli in roosjes. Schil de steel, en snij deze in stukjes. De steel van de broccoli koken we dus ook mee.
    Voeg in de laatste 8 minuten van de kooktijd van de aardappels, de broccoli toe.
  • Giet na 15 minuten de pan met aardappels en broccoli af in de gootsteen.
    Laat het even uitstomen en voeg een klontje boter, gemalen peper, gemalen zeezout en een scheutje melk toe.
    Stamp alles met een pureestamper tot een puree. Controleer of de puree smeuïg genoeg is naar je zin. Voeg anders nog een extra scheut melk toe.

Spinaziesalade

  • Doe 2 handen spinazie in een kom. Knijp er een halve citroen boven uit en schenk er een scheutje extra vergine olijfolie bij. Meng door elkaar.

Serveren

  • Snij de andere helft van de citroen in plakjes.
    Leg een deel spinazieblad aan de rand van een bord. Schep een opscheplepel puree in het midden. Leg een kipfilet op de puree en leg er een schijfje citroen op.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp