Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Hartige-kliekjestaart-Quiche-van-leftovers

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner (of een ander uitgebreid diner) blijft er meestal veel eten over. Eten wat in principe nog hartstikke goed is. Alleen al met het oog op duurzaamheid is het erg zonde om het allemaal weg te gooien. Nu maakt het opwarmen van die kliekjes het eten er niet echt lekkerder op, maar ik heb een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is. Bovendien is deze hartige taart super simpel te maken. De bodem bestaat uit overgebleven toastjes en daar bovenop gaan de restjes met groenten, aardappels en vlees. Nog even een mengsel maken met melk, ei en stukjes kaas van het kaasplankje van gisteravond. Na een half uurtje in de oven heb je een super lekkere kliekjestaart. Duurzaam, budgetvriendelijk en smaakvol!
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 8 personen

Keukenspullen

  • Bakpapier
  • Springvorm

Ingrediënten
  

  • 75 gram roomboter
  • 125 gram toastjes of crackers
  • 1 restje groenten b.v. broccoli, wortel, sperciebonen, champignons
  • 1 restje aardappeltjes b.v. pommes duches, krieltjes, roasted potatoes
  • 1 restje vlees b.v. kalkoen, kip, konijn, varkensvlees, stoofvlees
  • 4 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 200 gr kaas b.v. cheddar, grana padano, goudse kaas, blue stilton
  • 2 el paneermeel
  • 1 el olijfolie extra vergine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Smelt 75 gram roomboter in een steelpan.
    Bekleed de bodem een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met een beetje van de gesmolten boter.
    Doe 125 gram toastjes of crackers in de keukenmachine, giet de gesmolten boter erbij en maal het fijn.
    Doe het mengsel uit de keukenmachine in de springvorm en druk plat op de bodem met de bolle kant van een lepel.
    Snij het restje groenten en aardappeltjes in stukjes en voeg toe aan de springvorm. Trek met je vingers een restje vlees uit elkaar en voeg toe.
    Kluts 4 eieren met 250 ml volle melk in een mengkom. Rasp 200 gr kaas en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    Giet het ei-melk-kaas mengsel in de springvorm, verdeel het over de bovenkant en druk een beetje plat.
    Strooi een klein laagje paneermeel op de bovenkant en sprenkel er een beetje olijfolie over.
    Zet de kliekjestaart een half uur in de oven op 200 graden.
    Laat de taart na bereiding een klein beetje afkoeen alvorens te serveren.

Video

TIP

Lekker recept? Probeer ook eens een Flammkuchen. Kijk hier voor het recept.
Flammkuchen-heerlijke-Duits-Franse-pizza-met-krokante-bodem
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Hartige-kliekjestaart-Quiche-van-leftovers
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp