Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Goulashsoep-zoals-In-Oostenrijk-op-de-piste

Goulashsoep

Wat is er nou lekkerder dan na een stuk snowboarden of skieën, een dampende kom goulashsoep te bestellen in een Oostenrijkse Stübe. Maar wie niet op wintersport kan of niet gaat, kan net zo goed een pan vol met verwarmende goulashsoep thuis maken. Het is helemaal niet zo moeilijk en vele malen lekkerder dan uit een blik. Probeer het maar eens en wilt nooit meer anders.
5 from 1 vote
Cuisine Oostenrijk
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • 1 grote uien
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram runderlappen
  • Cayennepeper
  • Komijnpoeder (djinten)
  • Majoraan (of marjolein)
  • Tijm
  • Pittig paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • Rode wijn
  • 1,5 liter runderbouillon (van tablet)
  • 2 aardappels
  • Platte peterselie
  • Zure room
  • Kaiserbroodjes

Instructies
 

  • Snipper 2 uien en snij een groene paprika in blokjes. Pers een teentje knoflook uit.
    Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en fruit hier de uien een paar minuten in. Voeg de gesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg vervolgens 1 uitgeperst teentje knoflook toe. Roer door elkaar.
    Voeg alle kruiden en specerijen toe: 1 afgestreken theelepel cayennepeper, 1 afgestreken theelepel komijnpoeder, 1 afgestreken theelepel majoraan, 1 afgestreken theelepel tijm en 1 volle eetlepel pittig paprikapoeder.
    Snij 300 gram runderlappen in kleine stukjes en bestrooi deze met een zout, peper en een eetlepel bloem. Kneed de bloem er een beetje door. (De bloem zorgt voor binding van de soep) Voeg het vlees toe aan de pan.
    Schenk er een glas rode wijn bij en 1,5 liter warme runderbouillon. Breng dit aan de kook en laat de soep 40 minuten op laag vuur sudderen.
    Schil in de tussentijd 3 aardappels en snij deze in kleine stukjes.
    Voeg na 40 minuten de aardappelstukjes toe aan de soep en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes stoven.
  • Serveer de soep in een grote kom of diep bord. Schep een lepel zure room in het midden en garneer met blaadjes platte peterselie. Geef er een vers kaiserbroodje bij.

Video

TIP

Ben een liefhebber van wintersportgerechten. Maak ook eens Tiroler Grostl!
Tiroler-Grostl-met-aardappel-spek-ui-en-ei
Keyword Goulash, Maaltijdsoep, Soep, Wintersport
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Goulashsoep-zoals-In-Oostenrijk-op-de-piste
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp