Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Goulashsoep-zoals-In-Oostenrijk-op-de-piste

Goulashsoep

Wat is er nou lekkerder dan na een stuk snowboarden of skieën, een dampende kom goulashsoep te bestellen in een Oostenrijkse Stübe. Maar wie niet op wintersport kan of niet gaat, kan net zo goed een pan vol met verwarmende goulashsoep thuis maken. Het is helemaal niet zo moeilijk en vele malen lekkerder dan uit een blik. Probeer het maar eens en wilt nooit meer anders.
5 from 1 vote
Cuisine Oostenrijk
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • 1 grote uien
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram runderlappen
  • Cayennepeper
  • Komijnpoeder (djinten)
  • Majoraan (of marjolein)
  • Tijm
  • Pittig paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • Rode wijn
  • 1,5 liter runderbouillon (van tablet)
  • 2 aardappels
  • Platte peterselie
  • Zure room
  • Kaiserbroodjes

Instructies
 

  • Snipper 2 uien en snij een groene paprika in blokjes. Pers een teentje knoflook uit.
    Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en fruit hier de uien een paar minuten in. Voeg de gesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg vervolgens 1 uitgeperst teentje knoflook toe. Roer door elkaar.
    Voeg alle kruiden en specerijen toe: 1 afgestreken theelepel cayennepeper, 1 afgestreken theelepel komijnpoeder, 1 afgestreken theelepel majoraan, 1 afgestreken theelepel tijm en 1 volle eetlepel pittig paprikapoeder.
    Snij 300 gram runderlappen in kleine stukjes en bestrooi deze met een zout, peper en een eetlepel bloem. Kneed de bloem er een beetje door. (De bloem zorgt voor binding van de soep) Voeg het vlees toe aan de pan.
    Schenk er een glas rode wijn bij en 1,5 liter warme runderbouillon. Breng dit aan de kook en laat de soep 40 minuten op laag vuur sudderen.
    Schil in de tussentijd 3 aardappels en snij deze in kleine stukjes.
    Voeg na 40 minuten de aardappelstukjes toe aan de soep en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes stoven.
  • Serveer de soep in een grote kom of diep bord. Schep een lepel zure room in het midden en garneer met blaadjes platte peterselie. Geef er een vers kaiserbroodje bij.

Video

TIP

Ben een liefhebber van wintersportgerechten. Maak ook eens Tiroler Grostl!
Tiroler-Grostl-met-aardappel-spek-ui-en-ei
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Goulashsoep-zoals-In-Oostenrijk-op-de-piste
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp