Koken met houdbare producten

Op een camping koken met houdbare producten vereist creativiteit en slim gebruik van beschikbare ingrediënten. Een geweldig voorbeeld hiervan zijn banaan havermout pannenkoekjes, een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is met minimale middelen.

Energiek begin van je dag

Om je het jezelf makkelijker te maken kun je thuis al een pannenkoekenmix met havermout voorbereiden. Dan hoef je op de camping alleen maar houdbare melk en banaan erdoor te mixen en kun je gaan bakken. De combinatie van hartige havermout, zoete banaan, knapperige walnoten en honing maakt de pannenkoekjes niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en vullend – perfect voor een energiek begin van je dag in de buitenlucht.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijke Campingrecepten Banaan Havermout Pannenkoeken

Banaan havermout pannenkoekjes

Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje improvisatie kun je op een camping genieten van heerlijke maaltijden zoals deze banaan havermout pannenkoekjes. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen voordat je weer de moshpit in gaat! 🤟
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Pannenkoekenmix

  • 1 kop bloem
  • 1 kop havermout
  • 1 espressokopje bruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder

Pannenkoeken maken

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • houdbare melk
  • roomboter
  • walnoten
  • honing of agavesiroop

Instructies
 

Pannenkoekenmix (thuis maken voordat je gaat kamperen)

  • Meng 1 kop bloem, 1 kop havermout, 1 espressokopje bruine basterdsuiker, 2 tl kaneel, 1 tl zout en 2 tl bakpoeder door elkaar en bewaar in een afsluitbaar bakje.

Pannenkoeken maken

  • Prak 2 rijpe bananen met een vork.
  • Doe de pannenkoekenmix in een kom. Voeg 2 eieren toe en een flinke scheut houdbare melk. Meng door elkaar met een garde of een vork en zorg dat het een dik maar nog wel vloeibaar beslag wordt. Als het beslag te vast of te dik is na het mengen, voeg je nog een scheutje extra melk toe. Maar zorg ervoor dat het niet te dun wordt.
  • Verhit een koekenpan en smeer de pan in met een stuk roomboter. Maak 3 kleine pannenkoekjes in de pan. ± 2 eetlepels beslag per pannenkoekje.
  • Wanneer de bovenkant een klein beetje begint te stollen en de onderkant er bruin uitziet, draai je de pannenkoekjes om en laat je de andere kant ook even bruin bakken.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan en leg voor ieder 3 pannenkoekjes op een bord. Bestrooi de pannenkoekjes met verkruimelde walnoten en sprenkel er honing of agavesiroop over.

TIP

Probeer ook eens dit stevige campingrecept Mountain Man Breakfast
Een klassiek Amerikaans campingontbijt: Mountain Man Breakfast
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

RECIPE BANANA OAT PANCAKES
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp