Chicken Biryani is misschien wel het bekendste rijstgerecht uit India. Deze geurige en rijk gekruide schotel staat symbool voor feest, familie en comfortfood. Vaak geserveerd op bruiloften en tijdens grote diners, maar ook gewoon geliefd als weekendgerecht thuis.
In mijn versie bereid ik de biryani in de Instant Pot, waardoor je tijd wint zonder concessies te doen aan smaak. En in plaats van de traditionele gefrituurde uitjes gebruik ik een verrassende garnering: krokant gebakken kippenvel. Lekker hartig, extra crunch en een mooie manier om alles van de kip te gebruiken. Ideaal voor een moderne, smaakvolle biryani!
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.
<script type=”application/ld+json”>
{
“@context”: “https://schema.org/”,
“@type”: “Recipe”,
“name”: “Chicken Biryani uit de Instant Pot”,
“author”: {
“@type”: “Person”,
“name”: “Rene van der Linden”
},
“description”: “Deze Chicken Biryani is snel klaar in de Instant Pot en wordt afgetopt met krokant gebakken kippenvel in plaats van gefrituurde uitjes. Een rijke, kruidige rijstschotel met malse kip, specerijen en saffraan.”,
“image”: “https://reneindekeuken.nl/wp-content/uploads/2025/04/biryani.jpg“,
“recipeYield”: “4 personen”,
“prepTime”: “PT20M”,
“cookTime”: “PT25M”,
“totalTime”: “PT45M”,
“recipeCategory”: “Hoofdgerecht”,
“recipeCuisine”: “Indiaas”,
“keywords”: “Chicken Biryani, Indiaas recept, Instant Pot recept”,
“recipeIngredient”: [
“zonnebloemolie”,
“1 el ghee”,
“2 laurierblaadjes”,
“1 gebroken kaneelstokje”,
“1 steranijs”,
“2 kardemompeulen”,
“1 zwarte kardemompeul (optioneel)”,
“6 kruidnagels”,
“1 tl komijnzaad”,
“2 groene pepers”,
“2 teentjes knoflook”,
“2 grote uien”,
“2 tomaten”,
“1 el gemberpuree”,
“4 kippenbouten (zonder vel)”,
“1 kop Griekse yoghurt”,
“verse koriander”,
“3 takjes munt”,
“1 tl kurkuma”,
“1 tl gemalen koriander”,
“1 tl chilivlokken”,
“2 tl zout”,
“3 koppen Basmatirijst”,
“3 koppen water”,
“½ citroen”
],
“recipeInstructions”: [
{
“@type”: “HowToStep”,
“text”: “Zet de Instant Pot op ‘Sauté’. Verhit zonnebloemolie en ghee. Voeg laurier, kaneel, steranijs, kardemom, kruidnagel en komijn toe. Laat geuren vrijkomen.”
},
{
“@type”: “HowToStep”,
“text”: “Voeg groene pepers en uien toe, bak 5 minuten. Voeg knoflook, tomaat en gemberpuree toe.”
},
{
“@type”: “HowToStep”,
“text”: “Trek het vel van de kippenbouten en bewaar apart. Snijd de kip in, voeg toe samen met yoghurt, gehakte koriander, munt en specerijen.”
},
{
“@type”: “HowToStep”,
“text”: “Voeg rijst, water en citroensap toe. Roer goed door. Zet de Instant Pot op ‘Pressure Cook’ voor 5 minuten. Laat druk handmatig ontsnappen.”
},
{
“@type”: “HowToStep”,
“text”: “Bak intussen het kippenvel krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.”
},
{
“@type”: “HowToStep”,
“text”: “Schep de biryani uit de pot. Breek het krokante vel in stukjes en strooi over de rijst. Garneer met verse koriander.”
}
],
“aggregateRating”: {
“@type”: “AggregateRating”,
“ratingValue”: “5”,
“reviewCount”: “12”
},
“video”: {
“@type”: “VideoObject”,
“name”: “Chicken Biryani maken in de Instant Pot”,
“description”: “Stap voor stap Chicken Biryani maken in de Instant Pot, met krokant gebakken kippenvel als topping.”,
“thumbnailUrl”: “https://reneindekeuken.nl/wp-content/uploads/2025/04/biryani-thumb.jpg”,
“uploadDate”: “2025-04-21”,
“contentUrl”: “https://www.youtube.com/watch?v=JOUW_VIDEO_ID”,
“embedUrl”: “https://www.youtube.com/embed/JOUW_VIDEO_ID”
}
}
</script>