Koken met houdbare producten

Op een camping koken met houdbare producten vereist creativiteit en slim gebruik van beschikbare ingrediënten. Een geweldig voorbeeld hiervan zijn banaan havermout pannenkoekjes, een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is met minimale middelen.

Energiek begin van je dag

Om je het jezelf makkelijker te maken kun je thuis al een pannenkoekenmix met havermout voorbereiden. Dan hoef je op de camping alleen maar houdbare melk en banaan erdoor te mixen en kun je gaan bakken. De combinatie van hartige havermout, zoete banaan, knapperige walnoten en honing maakt de pannenkoekjes niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en vullend – perfect voor een energiek begin van je dag in de buitenlucht.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijke Campingrecepten Banaan Havermout Pannenkoeken

Banaan havermout pannenkoekjes

Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje improvisatie kun je op een camping genieten van heerlijke maaltijden zoals deze banaan havermout pannenkoekjes. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen voordat je weer de moshpit in gaat! 🤟
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Pannenkoekenmix

  • 1 kop bloem
  • 1 kop havermout
  • 1 espressokopje bruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder

Pannenkoeken maken

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • houdbare melk
  • roomboter
  • walnoten
  • honing of agavesiroop

Instructies
 

Pannenkoekenmix (thuis maken voordat je gaat kamperen)

  • Meng 1 kop bloem, 1 kop havermout, 1 espressokopje bruine basterdsuiker, 2 tl kaneel, 1 tl zout en 2 tl bakpoeder door elkaar en bewaar in een afsluitbaar bakje.

Pannenkoeken maken

  • Prak 2 rijpe bananen met een vork.
  • Doe de pannenkoekenmix in een kom. Voeg 2 eieren toe en een flinke scheut houdbare melk. Meng door elkaar met een garde of een vork en zorg dat het een dik maar nog wel vloeibaar beslag wordt. Als het beslag te vast of te dik is na het mengen, voeg je nog een scheutje extra melk toe. Maar zorg ervoor dat het niet te dun wordt.
  • Verhit een koekenpan en smeer de pan in met een stuk roomboter. Maak 3 kleine pannenkoekjes in de pan. ± 2 eetlepels beslag per pannenkoekje.
  • Wanneer de bovenkant een klein beetje begint te stollen en de onderkant er bruin uitziet, draai je de pannenkoekjes om en laat je de andere kant ook even bruin bakken.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan en leg voor ieder 3 pannenkoekjes op een bord. Bestrooi de pannenkoekjes met verkruimelde walnoten en sprenkel er honing of agavesiroop over.

TIP

Probeer ook eens dit stevige campingrecept Mountain Man Breakfast
Een klassiek Amerikaans campingontbijt: Mountain Man Breakfast
Keyword Bakken, camping, Campingrecepten, Ontbijt
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

RECIPE BANANA OAT PANCAKES
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp