Veelzijdig apparaat

Een rijstkoker is een veelzijdig apparaat dat veel meer kan dan alleen maar rijst koken. Het biedt tal van voordelen, vooral als je bedenkt dat je er complete maaltijden mee kunt bereiden.

Enkele voordelen van een rijstkoker zijn:

– Moderne rijstkokers hebben automatische instellingen die ervoor zorgen dat je rijst perfect wordt gekookt zonder dat je constant hoeft te roeren of te controleren.

– Naast rijst kun je met een rijstkoker ook stomen, stoven en zelfs bakken. Gerechten zoals nasi goreng, risotto, havermout, soepen en zelfs desserts kunnen in een rijstkoker worden bereid. – Rijstkokers gebruiken over het algemeen minder energie dan een fornuis of oven, wat kan bijdragen aan lagere energSnelierekeningen.

– De ingebouwde technologie zorgt ervoor dat de rijst telkens perfect gaar is, zonder aanbranden of plakkerigheid.

Een complete maaltijd uit de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten gaan simpelweg allemaal in het apparaat, aanzetten maar en even later is je heerlijk geurende nasi goreng klaar!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Nasi-goreng-uit-de-rijstkoker-en-stomer

Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten gaan simpelweg allemaal in het apparaat, aanzetten maar en even later is je heerlijk geurende nasi goreng klaar!
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Indonesisch
Servings 2 personen

Keukenspullen

  • rijstkoker / stomer

Ingrediënten
  

  • 2 koppen witte rijst bijvoorbeeld Basmati
  • 1 nasi bami groentepakket
  • 1 zakje Surinaamse-Javaanse nasi kruiden bv van Maussi kruiden of anders Conimex o.i.d.
  • 200 gram rauwe gamba's
  • 2 eieren
  • atjar tjampoer
  • vliespinda's

Instructies
 

  • Doe 2 koppen witte rijst in de binnenpot van de rijstkoker.
  • Voeg 1 nasi bami groentepakket toe maar doe de taugé en de rode peper er nog niet in. Doe heel de inhoud van het 1 zakje Surinaamse-Javaanse nasi kruiden erbij. Voeg ± 200 gram rauwe gamba's toe (of meer als je dat lekker vind). Meng alles goed door elkaar en voeg 3 koppen water toe.
  • Kies via menu select voor white rice en druk op start.
  • Bak vlak voor het einde van de bereidingstijd 2 spiegeleieren en snij de rode peper in ringetjes.
  • Schep de nasi op een bord. Leg er een spiegelei op, garneer met taugé, ringetjes rode peper, atjar tjampoer en een handje vliespinda's.

TIP

Maak zelf Atjar Tjampoer voor bij de nasi goreng.
Zelf Atjar Tjampoer maken. Indonesisch tafelzuur. Lekker fris bij de rijsttafel.
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Volledige recepten in de rijstkoker maken
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse pindasoep met snijbiet is het soort gerecht dat je blijft maken: voedzaam, verwarmend en vol diepe smaken zonder ingewikkeld te zijn. Een perfecte kom soep om mee op te warmen, om te delen óf...
Lees meer
Shared Xmas Diner
Shared Xmas Diner
Shared Xmas diner met deelbare gerechten: krieltjes, asperges, paddenstoelen, tomaatjes, ravioli, salade en ribeye. Alles vooraf te bereiden.
Lees meer
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp