Veelzijdig apparaat

Een rijstkoker is een veelzijdig apparaat dat veel meer kan dan alleen maar rijst koken. Het biedt tal van voordelen, vooral als je bedenkt dat je er complete maaltijden mee kunt bereiden.

Enkele voordelen van een rijstkoker zijn:

– Moderne rijstkokers hebben automatische instellingen die ervoor zorgen dat je rijst perfect wordt gekookt zonder dat je constant hoeft te roeren of te controleren.

– Naast rijst kun je met een rijstkoker ook stomen, stoven en zelfs bakken. Gerechten zoals nasi goreng, risotto, havermout, soepen en zelfs desserts kunnen in een rijstkoker worden bereid. – Rijstkokers gebruiken over het algemeen minder energie dan een fornuis of oven, wat kan bijdragen aan lagere energSnelierekeningen.

– De ingebouwde technologie zorgt ervoor dat de rijst telkens perfect gaar is, zonder aanbranden of plakkerigheid.

Een complete maaltijd uit de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten gaan simpelweg allemaal in het apparaat, aanzetten maar en even later is je heerlijk geurende nasi goreng klaar!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Nasi-goreng-uit-de-rijstkoker-en-stomer

Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten gaan simpelweg allemaal in het apparaat, aanzetten maar en even later is je heerlijk geurende nasi goreng klaar!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Indonesisch
Servings 2 personen

Keukenspullen

  • rijstkoker / stomer

Ingrediënten
  

  • 2 koppen witte rijst bijvoorbeeld Basmati
  • 1 nasi bami groentepakket
  • 1 zakje Surinaamse-Javaanse nasi kruiden bv van Maussi kruiden of anders Conimex o.i.d.
  • 200 gram rauwe gamba's
  • 2 eieren
  • atjar tjampoer
  • vliespinda's

Instructies
 

  • Doe 2 koppen witte rijst in de binnenpot van de rijstkoker.
  • Voeg 1 nasi bami groentepakket toe maar doe de taugé en de rode peper er nog niet in. Doe heel de inhoud van het 1 zakje Surinaamse-Javaanse nasi kruiden erbij. Voeg ± 200 gram rauwe gamba's toe (of meer als je dat lekker vind). Meng alles goed door elkaar en voeg 3 koppen water toe.
  • Kies via menu select voor white rice en druk op start.
  • Bak vlak voor het einde van de bereidingstijd 2 spiegeleieren en snij de rode peper in ringetjes.
  • Schep de nasi op een bord. Leg er een spiegelei op, garneer met taugé, ringetjes rode peper, atjar tjampoer en een handje vliespinda's.

TIP

Maak zelf Atjar Tjampoer voor bij de nasi goreng.
Zelf Atjar Tjampoer maken. Indonesisch tafelzuur. Lekker fris bij de rijsttafel.
Keyword Makkelijk, Rijstkoker, Snel klaar
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Volledige recepten in de rijstkoker maken
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp