Pannenkoekjes met courgette?

Pannenkoeken bakken tijdens het kamperen is een heerlijke en gezellige activiteit voor zowel jong als oud. Het bereiden van deze smakelijke lekkernij op een draagbaar kooktoestel voegt een extra dimensie toe aan het kampeeravontuur.

Maar? Pannenkoeken met groenten? Is dat wel lekker? Jawel! Dat is heel erg lekker. Dat bleek wel toen ik ze maakte op de festivalcamping. Het is echt een smaakvol en voedzaam ontbijt of lunch. De courgette die door het pannenkoekenbeslag gaat is vrij neutraal van smaak en die geeft alleen structuur aan de pannenkoekjes. Maar deze groente is heel gezond, dus je krijgt gelijk je dosis vitamines binnen. De kleine gebakken pannenkoekjes worden getopt met krokant gebakken rauwe ham en een scheutje agave siroop. Lekkere contrasten van zout en zoet. De rauwe ham is perfect tijdens het kamperen wanneer je niet beschikt over een koeling. De luchtgedroogde ham kun je lang buiten de koelkast bewaren en wordt er qua smaak misschien nog beter van.

Sociale activiteit

Het leuke aan pannenkoeken bakken tijdens het kamperen is dat het een sociale activiteit is. Familieleden of vrienden kunnen samenwerken bij het bereiden van het beslag en het omdraaien van de pannenkoeken. Het delen van deze heerlijke maaltijd in de buitenlucht versterkt de band en zorgt voor gezellige momenten.

Als je de volgende keer gaat kamperen, vergeet dan niet om de benodigde ingrediënten mee te nemen en te genieten van het plezier van pannenkoeken bakken in de natuur. Het is een ervaring die zowel jong als oud zal betoveren en het kampeeravontuur extra speciaal maakt.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Courgettepannenkoekjes-met-bacon-en-agavesiroop

Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop

Het bakken van courgettepannenkoekjes is een heerlijke en gezonde manier om courgette te verwerken in een hartig gerecht. Deze smakelijke pannenkoekjes zijn perfect als bijgerecht, lichte lunch of zelfs als gezonde snack.
De courgettepannenkoekjes zijn een heerlijke manier om groenten in je maaltijd te verwerken. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen. Geniet ervan als een gezonde en smakelijke toevoeging aan je eetervaring!
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakje Schwarzwälder schinken of rauwe ham
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • bloem
  • snufje zout
  • zonnebloemolie
  • agavesiroop of honing

Instructies
 

  • Begin met het bakken van de Schwarzwälder schinken. Verhit een koekenpan zonder olie of vet. Bak de Schwarzwälder schinken in gedeeltes krokant in de koekenpan.
  • Rasp 1 courgette of snij de courgette julienne (in hele dunne reepjes).
  • Breek 3 eieren in een beslagkom en klop de eieren los met een garde. Voeg vervolgens 250 ml melk toe en klop dat door de eieren. Blijf kloppen en strooi er bloem bij tot er een dik lobbig beslag ontstaat. Voeg een snufje zout toe. Roer tot slot de geraspte courgette erdoor.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan als waar de Schwarzwälder schinken in is gebakken. Schep 1 pollepel van het pannenkoekenbeslag in de pan en vorm er een klein rond pannenkoekje van. Bak ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Draai ze om zodra de bovenkant een beetje gestold is en dan laat je de onderkant bruin en krokant bakken. Ga zo door tot al het beslag op is en voeg meer zonnebloemolie toe als dat nodig is.
  • Haal de pannnenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord. Breek stukjes van de gebakken Schwarzwälder schinken en strooi de stukjes nonchalant over de pannenkoekjes. Sprenkel er agavesiroop overheen.
  • De pannenkoekjes kun je oppakken zoals een kleine tortilla en er een taco van vormen. Eet smakelijk!

TIP

Op zoek naar meer pannenkoekenrecepten? Probeer ook eens deze pannenkoekjes met havermout en kokos.
Pannenkoekjes-met-kokos-en-havermout-powerfood-in-de-ochtend
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Courgettepannenkoekjes voor op de camping tijdens kamperen
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp