Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Supermakkelijke-pruimentaart-taart-bakken-zonder-oven-taart-bakken-in-een-pan

Super makkelijke pruimentaart

Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal bakrecept voor als je een taart wilt bakken zonder al te veel rompslomp en natuurlijk perfect om iets lekkers klaar te maken op de camping. Voor deze pruimentaart kun je ook ander fruit gebruiken. Perzik en abrikoos doen het ook heel goed. Of wat denk je van schijfjes appel en peer?
4 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 kop rietsuiker
  • 10 à 15 pruimen
  • 2 eieren
  • 1 kop volle melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1,5 kop zelfrijzend bakmeel

Instructies
 

  • Vet een grote koekenpan of hapjespan in met met stuk roomboter. Verhit de ingevette pan op het fornuis. Strooi een laagje rietsuiker op de bodem van de pan. Laat de suiker een paar minuten karameliseren. Halveer intussen de pruimen en leg deze met de opengesneden kant naar beneden in de suiker.
    Smelt het stuk roomboter (wat je over hebt na het invetten) in een steelpan.
    Pak een grote mengkom en roer hier met een garde 2 eieren in los. Voeg 1 kop volle melk, de gesmolten boter, 1 kop rietsuiker, 1 tl kaneel en 1 tl vanille essence toe en klop het met de garde door elkaar.
    Doe 1 grote kop (of 1,5 kop) zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het bakmeel boven het beslag door er met een mes tegen aan te tikken.
    Meng het bakmeel door het beslag tot er een egale mix ontstaat.
    Giet het beslag over de pruimen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de taart in 30 tot 50 minuten op middelhoog vuur gaar worden.
    Controleer na de bereidingstijd met een satéprikker of het taart gaar is, door in de taart te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.
    Laat de taart 1 tot 2 uur afkoelen.
    Bestrooi de taart met poedersuiker en haal er met taartschep punten uit. (Gebruik geen mes want dan beschadig je de bodem van je pan).
    Schep een lepel Griekse yoghurt bij de taartpunt.

Video

TIP

Probeer ook eens dit recept van New York Cheesecake
New-York-cheesecake-United-States
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Supermakkelijke-pruimentaart-taart-bakken-zonder-oven-taart-bakken-in-een-pan
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp