Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Italiaans GEVULDE-AUBERGINE-UIT-DE-OVEN

Gevulde aubergines uit de oven

Deze aubergines uit de oven zijn gevuld met mozzarella en tomaat. Het gegratineerde laagje van peterselie, knoflook en parmezaanse kaas maakt er echt een delicatesse van. Dit snel klaar te maken gerecht is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een echt lekker vegetarisch, voedzaam en low-carb recept. Melanzane al forno!
5 from 1 vote
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Oven

Ingrediënten
  

Aubergines uit de oven

  • 4 aubergines
  • 4 tomaten
  • 4 mozzarella
  • 1 bosje platte peterselie
  • Knoflook
  • Extra vergine olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • 1 stuk parmezaanse kaas of grana padano

Bijgerecht: Gegratineerd Turks brood

  • 1 Turks brood
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Oude kaas

Instructies
 

Aubergines uit de oven

  • Snij de aubergines in plakken van ± 1 cm dik, maar laat het steeleinde zitten, zodat de plakken niet helemaal los komen.
    Bestrooi de plakken met zout en laat de aubergines 5 minuten rusten zodat er vocht uit kan lopen.
    Snij de tomaten en de mozzarella bollen in plakken. Stop vervolgens de plakken tomaat en mozzarella tussen de snedes van de aubergines.
    Leg de gevulde aubergines als een waaier in een ovenschaal.
    Doe een bosje bladpeterselie met 8 teentjes knoflook in de keukenmachine en maal het fijn. (Hou een paar takjes peterselie apart voro garnering). Verdeel het mengsel over de aubergines. Strooi er Italiaanse kruiden, peper en zout over. Sprenkel er extra vergine olijfolie over en maak het af met geraspte parmezaanse kaas.
    Zet de ovenschaal voor 45 à 60 minuten in de oven totdat de aubergine helemaal gaar, zacht en sappig is.

Bijgerecht: Gegratineerd Turks brood

  • Verdeel een paar scheppen tomatenblokjes oven de bovenkant van het brood. Strooi er Italiaanse kruiden, zout en peper over. Rasp er oude kaas over. Of als je wat over hebt van de Parmezaanse kaas kun je dat ook gebruiken.

Serveren

  • Serveer de gevulde aubergine op een bord met een stuk Turks brood erbij. Garneer met bladpeterselie.

Video

TIP

Ook lekker met aubergine. Parmigiana di Melanzane
Hoe maak je Italiaanse vegetarische Parmigiana di Melanzane
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Italiaans GEVULDE-AUBERGINE-UIT-DE-OVEN
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp