Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Buffalo Chicken Wings met blue cheese dip

Buffalo Chicken Wings

De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika. De Buffalo wings zijn ontstaan in 1964 in de Anchor Bar in Buffalo, in het noorden van de USA. De eigenaresse Dominique Bellisimo had destijds weinig in voorraad, toen er een aantal late gasten het restaurant binnen kwamen. Met kippenvleugels, die toen alleen werden gebruikt voor soep, wist ze met een spicerub en een saus de inmiddels beroemde Buffalo Chicken Wings op tafel te toveren.
5 from 1 vote
Cuisine Amerikaans
Servings 6 personeen

Ingrediënten
  

Spice rub

  • 2 eetlepels baking soda
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 kilo kippenvleugels

Honey Hot Wings Saus

  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels Mexicaanse hete saus (bv Tabasco)
  • 1/2 kopje Honing
  • 1 eetlepel glucosesiroop

Blue cheese dip

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram blauwe kaas (bv Danish blue)
  • 1 bosui
  • Bleekselderij

Instructies
 

Buffalo wings bereiden

  • Doe 2 eetlepels baking soda in een kom en meng dat met 2 el bruine basterdsuiker, 2 tl zout, 2 tl witte peper, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 2 tl chilivlokken en 2 tl gerookt paprikapoeder.
    Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.
    Verdeel 2 kilo kippenvleugels over 2 bakplaten en wrijf deze in met het kruidenmengsel.
    Bak de kippenvleugels 1 uur onder de grill in de oven. Wissel na een half uur de bakplaten om, zodat de onderste plaat onder de grill komt te staan.
    Haal na een uur de kippenvleugels uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen.

Honey Hot Wings Saus

  • Smelt 50 gram roomboter in een steelpan. Roer 3 eetlepels Mexicaanse hete saus (bv Tabasco) door de gesmolten boter + een half kopje honing en 1 el glucosesiroop. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
    Giet de saus over de kippenvleugels en verdeel met je handen de saus over alle kip. Eerst even handen wassen dus.
    Zet de kippenvleugels nog eens 10 minuten onder de grill.

Blue cheese dip

  • Meng in de keukenmachine of in een kom 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram mayonaise en 100 gram blauwe kaas. Snij 1 bosui in ringen. Roer de bosui-ringetjes door de saus.
    Snij een aantal bleekselderijstengels in stukjes van ± 10 cm.

Serveren

  • Leg de Buffalo chicken wings en de stukken bleekselderij op een groot rond bord met de blue cheese dip in het midden. Zowel de chicken wings als de bleekselderij zijn lekker om in de kaassaus te dippen.

Video

TIP

Maak ook eens dit gerecht uit de USA. Jambalaya zoals in Lousiana.
Jambalaya zoals in Louisiana USA Cajun food
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

USA Buffalo Chicken Wings met blue cheese dip
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp