Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Tiroler-Grostl-met-aardappel-spek-ui-en-ei

Tiroler Grostl

Wie wel eens op wintersport is geweest in Oostenrijk is geweest heeft het ongetwijfeld wel eens gegeten: Tiroler Gröstl. Dit traditionele Oostenrijkse recept is goed voor een voedzame lunch op de berg. Het recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakte voor de gasten. Met de restjes van een paar dagen kreeg het personeel om de paar dagen Tiroler Gröstl. Inmiddels is het een gerecht wat je overal in Tirol op de kaart ziet staan. Kijk deze video en zie hoe je snel en simpel je deze Tiroolse specialiteit op tafel zet.
5 from 1 vote
Cuisine Oostenrijk, Tirol
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 middelgrote aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 restje vlees (optioneel) b.v. rundvlees, draadjesvlees of stukjes karbonade.
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Schil 3 aardappels en kook deze in ± 20 minuten gaar. Laat afkoelen en snij de aardappels in stukjes.
    Snipper 2 uien en 2 teentjes knoflook.
    Verhit een hapjespan of wok en bak hier 200 gram spekreepjes in uit. Voeg daarna de gesnipperde uien en knoflook toe, en fruit dit een paar minuten mee.
    Veeg het spek-uien mengsel aan een kant van de pan en schenk een scheutje zonnebloemolie in het lege gedeelte van de pan. Bak hier de aardappels goudbruin in. Dit duurt zo'n 5 tot 10 minuten.
    Voeg (optineel) het restje vlees toe en roer er door.
    Trek de blaadjes van een handje platte peterselie en roer erdoor.
    Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak hier 2 spiegeleieren in.
    Schep de Tiroler Gröstl op 2 borden en strooi er peper en zout naar smaak op. Leg de spiegeleieren bovenop de maaltijd en klaar ben je.

Video

TIP

5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Tiroler-Grostl-met-aardappel-spek-ui-en-ei
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp