Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
MAAK Luchtige kwark-oliebollen met oud-en-nieuw.

Luchtige kwarkbollen met oud en nieuw

Ik ben niet zo'n grote liefhebber van oliebollen. Die vind ik veel te vet, vaak melig en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaar maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet, superluchtig en je kunt ze gewoon warm maken in de magnetron. Dan smaken ze weer als vers gebakken.
No ratings yet
Servings 10 personen

Ingrediënten
  

Beslag

  • 500 gram patentbloem
  • 500 gram halfvolle kwark
  • 1 tl zout
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 kop Rozijnen of meer naar eigen smaak

Verder nodig

  • Zonnebloemolie
  • Witte basterdsuiker

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor het beslag in de keukenmachine. Het beslag hoeft niet te rijzen.
    Tip: Meng een handje hazelnoten door het beslag.
    Verhit een laag van ± 4 cm zonnebloemolie tot 170 graden of verwarm een friteuse tot 170 graden. Maak met 2 eetlepels kleine balletjes en laat deze in de hete olie glijden.
    De ballen worden veel groter in de olie. Laat ze rustig bakken in de olie. Hoe lang het duurt hangt af van de grootte van je bollen. Ik snij er altijd eentje open en dan heb ik een richtlijn hoe lang ze moeten bakken.
    Zet een schaal met een laag basdterdsuiker klaar.
    Haal de ballen met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en rol ze door de basterdsuiker. Omdat de bollen net uit de olie komen hecht de suiker makkelijk aan de bollen.
    Serveer de kwarkbollen direct. Dan ze het lekkerst. Een dag later kun je ze gewoon warm maken in de magnetron. Dan smaken ze weer als vers gebakken.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

MAAK Luchtige kwark-oliebollen met oud-en-nieuw.
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp