Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Ontbijttaco’s uit Californië

De eetcultuur in de Verenigde Staten, en met name in Californië, is enorm beïnvloed door de Mexicaanse keuken. Zo leerde ik tijdens een van onze reizen de ontbijttaco kennen. Een lekker pittig ontbijtgerechtje wat weer eens wat anders is dan het kaiserbroodje op zondagmorgen. Overigens is dit gerecht ook prima te serveren als lunch of diner.
4 from 1 vote
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 Verse worsten
  • 4 Eieren
  • 1 Ui
  • Knoflook
  • 1 Groene peper
  • Radijsjes
  • Verse koriander
  • Gordita's (kleine tortilla's)
  • Milde olijfolie
  • Jalapeño pepers

Instructies
 

Bereiding

  • Snij de worsten open en haal het worstvlees eruit. Verhit een koekenpan met een scheutje milde olijfolie op hoog vuur.  Voeg het worstvlees toe en bak het bruin en gaar. 
    Snipper in de tussentijd een ui, snij een teentje knoflook fijn en een groene peper in stukjes. Rol de peper tussen je handen om de zaadjes eruit te halen voor een minder pittige smaak. 
    Haal het worstvlees uit de pan en fruit de ui in het achtergebleven vet. Voeg na een paar minuten de groene peper toe en breng op smaak met gemalen peper en zout. Bak als laatste de knoflook mee. Meng daarna het uimengsel door het worstvlees.
    Breek 4 eieren in een kom. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje milde olijfolie in de koekenpan en bak het ei tot het bijna gestold is, maar niet helemaal. Wanneer het ei bijna is gestold maak je er met een houten lepel kleine stukjes van.
    Verwarm de gordita's (kleine tortilla's) en snij voor de garnering 4 radijsjes in plakjes en hak een handje verse koriander fijn.

Serveren

  • Zet de verwarmde gordita's rechtop in een mandje of bakje. Schep in iedere gordita een opscheplepel ei. Doe daar een opscheplepel van het borstmengsel bovenop. Garneer met schijfjes radijs, koriander en jalapeño pepers.

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp