Populair streetfood

Thaise Drunken Noodles, ook wel bekend als “Pad Kee Mao,” is ook een populair gerecht dat als streetfood wordt verkocht in Thailand. Het is een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen vanwege zijn snelle bereiding, levendige smaken en bevredigende aard.

Op straatmarkten en voedselkraampjes in Thailand kun je vaak de verleidelijke geur van roerbaknoodles ruiken terwijl ze live worden bereid. De streetfoodversie van Thaise Drunken Noodles behoudt de essentie van het gerecht maar is meestal iets eenvoudiger in termen van ingrediënten en bereiding.

De noedels worden in een grote wokpan gegooid, samen met een selectie van vlees of garnalen, knapperige groenten en een smaakvolle saus. De koks op straat werken snel en behendig, roerend en wokkend om de ingrediënten gelijkmatig te verdelen en te zorgen voor een perfecte gaarheid.

Wat dit gerecht zo geschikt maakt als streetfood, is de snelle bereidingstijd. De koks hebben vaak al hun ingrediënten voorbereid, waardoor ze de noodles snel kunnen roerbakken en serveren. Het is een handig gerecht om onderweg te eten, of het nu een snelle lunch is voor mensen op kantoor of een late-night snack voor feestgangers.

Op straat wordt Thaise Drunken Noodles vaak geserveerd in wegwerpbare bakjes of op een klein bordje, klaar om te worden opgegeten met houten stokjes of een vork. Sommige kraampjes bieden extra kruiden zoals gehakte chilipepers, vissaus of suiker aan, zodat je de smaken naar je eigen voorkeur kunt aanpassen.

Authentieke smaakervaring

Het eten van Thaise Drunken Noodles als streetfood geeft je een authentieke smaakervaring en laat je de bruisende culinaire cultuur van Thailand proeven. Het is ook een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking en de levendige sfeer van de straatmarkten te ervaren.

Dus, als je ooit de kans krijgt om in Thailand te zijn, vergeet dan niet om op zoek te gaan naar een kraampje dat Thaise Drunken Noodles serveert. Je zult worden beloond met een heerlijke en bevredigende maaltijd die je smaakpapillen zal betoveren en je een voorproefje geeft van de rijke Thaise keuken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Thai-Drunken-Noodles-Bangkok-Streetfood

Thaise Drunken Noodles

Als je van Thais eten houdt, dan ben je misschien al bekend met Drunken Noodles, of Pad kee mao ผัดขี้เมา zoals het daar genoemd wordt. De naam van dit gerecht komt niet voort uit het feit dat er alcohol in gebruikt zou worden, maar het is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak. Maar voel je vrij om meer pepers te gebruiken en de Spaanse pepers te vervangen voor rawit of bird eye chilies.Wat je ook doet, het is een lekker snel te bereiden streetfood gerechtje, wat ook natuurlijk ook heerlijk smaakt als je niets gedronken hebt!
No ratings yet
Cuisine Thais
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • 1 pak noedels 4 porties
  • 1 rode peper of een aantal rawit pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 paksoi
  • 1 kleine verpakking spinazie 200 gram
  • 1 blikje babymais
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • pinda's
  • verse (Thaise) basilicum

Instructies
 

Drunken Noodles

  • Breng een pan met water de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met stromend water. Laat ze uitlekken.
  • Bestrooi 4 kipdijfilets aan beide kanten met zout en witte peper en snij ze in reepjes. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de kip hier bruin en krokant in.
  • Snij 1 rode peper in ringen. Als je het pittiger wilt hebben gebruik dan een aantal rawit of bird eye pepers. Snij 4 teentjes knoflook fijn. Snij de nerf uit 2 kaffir limoenblaadjes en snij het blad in dunne reepjes. Snij 1 paksoi in stukjes.
  • Voeg de gesneden per, knoflook en limoenblaadjes toe aan de kip en bak een paar minuutjes mee. Voeg de gesneden paksoi toe en de spinazie en roer er door.
  • Haal een blikje babymais voor de helft leeg (helemaal mag ook) en snij de babymais in grove stukken. Voeg toe.
  • Roer de gekookte noedels door de kip en groenten.
  • Maak een roerbaksaus door 1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 1 el ketjap manis, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker in een kom te doen en te mengen. Roer vervolgens de saus door de noedels in de wok.

Serveren

  • Schep de noedels in een kom. Garneer met gehakte pinda's, blaadjes (Thaise) basilicum en eventueel extra rode peper ringetjes.

TIP

Probeer ook eens Thaise Chicken Khao Soi
Thai-Chicken-Kao-Soi-met-gefrituurde-noodels
Keyword Roerbakken, Streetfood
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Griekse Stifado

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Griekse salade

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More
Thai Drunken noodles. Streetfood uit Bangkok.
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp