Populair streetfood

Thaise Drunken Noodles, ook wel bekend als “Pad Kee Mao,” is ook een populair gerecht dat als streetfood wordt verkocht in Thailand. Het is een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen vanwege zijn snelle bereiding, levendige smaken en bevredigende aard.

Op straatmarkten en voedselkraampjes in Thailand kun je vaak de verleidelijke geur van roerbaknoodles ruiken terwijl ze live worden bereid. De streetfoodversie van Thaise Drunken Noodles behoudt de essentie van het gerecht maar is meestal iets eenvoudiger in termen van ingrediënten en bereiding.

De noedels worden in een grote wokpan gegooid, samen met een selectie van vlees of garnalen, knapperige groenten en een smaakvolle saus. De koks op straat werken snel en behendig, roerend en wokkend om de ingrediënten gelijkmatig te verdelen en te zorgen voor een perfecte gaarheid.

Wat dit gerecht zo geschikt maakt als streetfood, is de snelle bereidingstijd. De koks hebben vaak al hun ingrediënten voorbereid, waardoor ze de noodles snel kunnen roerbakken en serveren. Het is een handig gerecht om onderweg te eten, of het nu een snelle lunch is voor mensen op kantoor of een late-night snack voor feestgangers.

Op straat wordt Thaise Drunken Noodles vaak geserveerd in wegwerpbare bakjes of op een klein bordje, klaar om te worden opgegeten met houten stokjes of een vork. Sommige kraampjes bieden extra kruiden zoals gehakte chilipepers, vissaus of suiker aan, zodat je de smaken naar je eigen voorkeur kunt aanpassen.

Authentieke smaakervaring

Het eten van Thaise Drunken Noodles als streetfood geeft je een authentieke smaakervaring en laat je de bruisende culinaire cultuur van Thailand proeven. Het is ook een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking en de levendige sfeer van de straatmarkten te ervaren.

Dus, als je ooit de kans krijgt om in Thailand te zijn, vergeet dan niet om op zoek te gaan naar een kraampje dat Thaise Drunken Noodles serveert. Je zult worden beloond met een heerlijke en bevredigende maaltijd die je smaakpapillen zal betoveren en je een voorproefje geeft van de rijke Thaise keuken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Thai-Drunken-Noodles-Bangkok-Streetfood

Thaise Drunken Noodles

Als je van Thais eten houdt, dan ben je misschien al bekend met Drunken Noodles, of Pad kee mao ผัดขี้เมา zoals het daar genoemd wordt. De naam van dit gerecht komt niet voort uit het feit dat er alcohol in gebruikt zou worden, maar het is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak. Maar voel je vrij om meer pepers te gebruiken en de Spaanse pepers te vervangen voor rawit of bird eye chilies.Wat je ook doet, het is een lekker snel te bereiden streetfood gerechtje, wat ook natuurlijk ook heerlijk smaakt als je niets gedronken hebt!
No ratings yet
Cuisine Thais
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • 1 pak noedels 4 porties
  • 1 rode peper of een aantal rawit pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 paksoi
  • 1 kleine verpakking spinazie 200 gram
  • 1 blikje babymais
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • pinda's
  • verse (Thaise) basilicum

Instructies
 

Drunken Noodles

  • Breng een pan met water de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met stromend water. Laat ze uitlekken.
  • Bestrooi 4 kipdijfilets aan beide kanten met zout en witte peper en snij ze in reepjes. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de kip hier bruin en krokant in.
  • Snij 1 rode peper in ringen. Als je het pittiger wilt hebben gebruik dan een aantal rawit of bird eye pepers. Snij 4 teentjes knoflook fijn. Snij de nerf uit 2 kaffir limoenblaadjes en snij het blad in dunne reepjes. Snij 1 paksoi in stukjes.
  • Voeg de gesneden per, knoflook en limoenblaadjes toe aan de kip en bak een paar minuutjes mee. Voeg de gesneden paksoi toe en de spinazie en roer er door.
  • Haal een blikje babymais voor de helft leeg (helemaal mag ook) en snij de babymais in grove stukken. Voeg toe.
  • Roer de gekookte noedels door de kip en groenten.
  • Maak een roerbaksaus door 1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 1 el ketjap manis, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker in een kom te doen en te mengen. Roer vervolgens de saus door de noedels in de wok.

Serveren

  • Schep de noedels in een kom. Garneer met gehakte pinda's, blaadjes (Thaise) basilicum en eventueel extra rode peper ringetjes.

TIP

Probeer ook eens Thaise Chicken Khao Soi
Thai-Chicken-Kao-Soi-met-gefrituurde-noodels
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Thai Drunken noodles. Streetfood uit Bangkok.
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp