Een combinatie van Massaman en Yellow Curry Paste

Thai Chicken Khao Soi is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit Noord-Thailand. Het is een rijke en geurige curry, gemaakt met een mix van kruiden, kokosmelk en kip. Het gerecht wordt meestal geserveerd met zachte eiernoedels en gegarneerd met een verscheidenheid aan knapperige toppings, zoals gebakken noedels, sjalotten en limoen.

Het geheim van deze geweldige Khao Soi zit hem in het gebruik van 2 soorten currypasta’s. Namelijk Massaman curry paste en Yellow curry paste. De curry pasta’s bevatten meestal een mix van verschillende ingrediënten, waaronder gedroogde rode chili, citroengras, laos, korianderwortel, knoflook, sjalotten en garnalenpasta. Deze ingrediënten worden samen vermalen tot een gladde, dikke pasta die wordt gebruikt als basis voor de curry.

Zodra de basis is bereid, worden kipfilet aan de curry toegevoegd en gestoofd tot het zacht en sappig is. De curry wordt vervolgens op een bedje van zachte noedels gegoten en gegarneerd met krokant gebakken noedels, taugé, ringetjes sjalot en rode peper. Het contrast tussen de zachte en knapperige noedels, de geurige bouillon en malse kip, zorgt voor een echt heerlijke maaltijd.

Populair streetfood

Thai Chicken Khao Soi is populair streetfood in Noord-Thailand en wordt nu over de hele wereld gegeten. Het is gemakkelijk thuis te maken met een paar simpele ingrediënten en is perfect voor een gezellig diner. Als je een fan bent van de Thaise keuken of gewoon op zoek bent naar een nieuw en opwindend recept voor noedelsoep, dan is Thai Chicken Khao Soi zeker het proberen waard.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Thai-Chicken-Kao-Soi-Streetfood-uit-Thailand

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd. Het gerecht wordt getopt met een typisch Thais ingrediënt: Mustard Greens, maar ook taugé, dungesneden sjalot, verse koriander, rawit peper en gefrituurde mie gaan er bovenop.
No ratings yet
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 pot Massaman curry pasta
  • 1 pot gele curry pasta
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 bosui
  • 1 pakje mustard greens toko
  • 1 sjalot
  • 1 rawit peper of Spaanse peper
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • 125 gram taugé
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

Chicken Khao Soi

  • Verhit in een wok 2 eetlepels van de creme (de bovenkant) uit een blik kokosmelk. Fruit in de kokosmelk 1 eetlepel Massaman curry pasta en 1 eetlepel gele curry pasta een paar minuten. Voeg daarna de rest van het blik kokosmelk toe. Breng de kokosmelk tot net aan het kookpunt.
  • Rol 2 limoenblaadjes op en snij ze in dunne reepjes. Voeg toe. Verkruimel 1 kippenbouillontablet in de curry. Voeg een scheut vissaus toe.
  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes en roer de plakjes door de curry. Laat de kip in 20 minuten gaar stoven.
  • Snij een bosui in dunne ringen.
    Laat de mustard greens uitlekken in een vergiet en snij het daarna in reepjes.
    Snij 1 sjalot in dunnen ringen.
    Snij 1 rawit peper in dunne ringetjes.
  • Kook noedels voor 4 personen volgens aan aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze af onder stromend water.
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie. (Of een andere neutrale olie). Om te controleren of de olie heet genoeg is, kun je een chopstick in de olie steken. ALs er belletjes ontstaan aan de onderkant is de olie heet genoeg. Frituur een handje noedels in de hete olie. Dit duurt hooguit een minuut. Haal daarna de noedels uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de noedels met zout.

Serveren

  • Leg een portie gekookte noedels op de bodem van een diep bord bord of een kom. Schep er 2 opscheplepels van de chicken curry over. Garneer met reepjes mustard greens, ringetjes bosui, dungesneden sjalot, taugé, verse koriander, rawit peper en de gefrituurde noedels

Video

TIP

Probeer ook eens Thaise Panang Curry
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Thai-Chicken-Kao-Soi-Streetfood-uit-Thailand
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp