Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Surinaamse spitskool gehakt curry

Surinaamse spitskool gehakt curry

Wat kun je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool gehakt curry bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje. Én het is heel budgetvriendelijk. Voor € 2,58 per persoon zit je heerlijk te eten.
5 from 1 vote

Ingrediënten
  

  • Zonneblloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaanse peper of Habanero
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Zwarte peper
  • 1 spitskool
  • 6 grote aardappels
  • 1 el kurkuma
  • Cherrytomaatjes

Instructies
 

Bereiden

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak er 500 gram rundergehakt rul in uit.
    Snipper 1 ui en hak een teentje knoflook fijn. Snij een spaanse peper (of habenero) in ringen. (Zaadjes en zaadlijsten er eventueel uitgehaald). Fruit mee met het gehakt. Voeg 1 el Hindoestaanse masala en 1 kippenbouillontablet toe. Maal zwarte peper uit de molen naar smaak erboven.
    Was de spitskool. Snij hem in kwarten en dan het harde gedeelte (het hart) uit het midden eruit. Snij (of schaaf met een mandoline) de kwarten in heel dunne reepjes.
    Voeg de gesneden kool toe en roer alles goed om. Laat de stoofpot op een lage hittebron in een half uur gaar worden. Er hoeft geen vocht bij. De kool wordt in z'n eigen vocht gaargestoofd.
    Schil 6 grote aardappels en snij deze in parten. Breng de aardappels aan de kook met 1 eetlepel kurkuma. Laat de aardappelparten in 10 tot 15 minuten gaar worden.

Serveren

  • Doe een schep kurkuma aardappels in een kom of op een bord. Schep de spitskool stoofpot erbij. Garneer eventueel ringetjes rode peper en cherrytomaatjes.

Video

TIP

Probeer ook eens Char siu. Geroosterd varkensvlees zoals bij een Surinaams eethuisje!
Char-siu.-Chinees-geroosterd-varkensvlees
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Surinaamse spitskool gehakt curry
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp