Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Surinaamse spitskool gehakt curry

Surinaamse spitskool gehakt curry

Wat kun je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool gehakt curry bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje. Én het is heel budgetvriendelijk. Voor € 2,58 per persoon zit je heerlijk te eten.
5 from 1 vote

Ingrediënten
  

  • Zonneblloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaanse peper of Habanero
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Zwarte peper
  • 1 spitskool
  • 6 grote aardappels
  • 1 el kurkuma
  • Cherrytomaatjes

Instructies
 

Bereiden

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak er 500 gram rundergehakt rul in uit.
    Snipper 1 ui en hak een teentje knoflook fijn. Snij een spaanse peper (of habenero) in ringen. (Zaadjes en zaadlijsten er eventueel uitgehaald). Fruit mee met het gehakt. Voeg 1 el Hindoestaanse masala en 1 kippenbouillontablet toe. Maal zwarte peper uit de molen naar smaak erboven.
    Was de spitskool. Snij hem in kwarten en dan het harde gedeelte (het hart) uit het midden eruit. Snij (of schaaf met een mandoline) de kwarten in heel dunne reepjes.
    Voeg de gesneden kool toe en roer alles goed om. Laat de stoofpot op een lage hittebron in een half uur gaar worden. Er hoeft geen vocht bij. De kool wordt in z'n eigen vocht gaargestoofd.
    Schil 6 grote aardappels en snij deze in parten. Breng de aardappels aan de kook met 1 eetlepel kurkuma. Laat de aardappelparten in 10 tot 15 minuten gaar worden.

Serveren

  • Doe een schep kurkuma aardappels in een kom of op een bord. Schep de spitskool stoofpot erbij. Garneer eventueel ringetjes rode peper en cherrytomaatjes.

Video

TIP

Probeer ook eens Char siu. Geroosterd varkensvlees zoals bij een Surinaams eethuisje!
Char-siu.-Chinees-geroosterd-varkensvlees
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Surinaamse spitskool gehakt curry
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp