Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Snelle Nasi Goreng. Indonesisch ontbijt met left-overs.

Snelle Nasi Goreng

In het Indonesich betekent nasi gewoon witte rijst wat ’s avonds bij het hoofdgerecht wordt geserveerd. De volgende ochtend wordt deze rijst over het algemeen opgebakken met wat groenten en gegeten als ontbijt. Dan heet het Nasi Goreng. Nasi = rijst en Goreng = gebakken. Het is een makkelijk, snel te bereiden gerecht en bovendien de perfecte manier om voedselverspilling tegen te gaan omdat er wordt gekookt met restjes van de vorige dag.
Probeer het maar eens uit. In Nederland zijn wij misschien niet zo gewend om te ontbijten met een gekruid rijstgerecht, maar zoals men vroeger zei: ‘verandering van spijs doet eten’. En wil je het toch eten als avondeten, er niemand die je tegen houdt hoor.
4 from 1 vote
Cuisine Indonesisch
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • gekookte rijst voor 4 personen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar gemalen koriander
  • 1 tl laos
  • 1 tl djinten komijnpoeder
  • 1 el kippenbouillonpoeder
  • 1 handje diepvriesdoperwten
  • 1 blikje gebroken sperziebonen 200 gram
  • 125 gram tauge
  • 1 el sambal
  • 1 flinke scheut ketjap manis zoete ketjap
  • 1 flinke scheut ketjap asin zoute ketjap
  • bawang goreng gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Snij een rode paprika in blokjes. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok en fruit de ui hier 2 minuten in. Voeg daarna de knoflook toe en bak even mee. Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 1 tl laos, 1 tl djinten en 1 el kippenbouillonpoeder toe en bak mee tot het gaat geuren.
  • Doe de gesneden paprika erbij en bak even mee. Voeg een een handje diepvriesdoperwten toe en 1 blikje gebroken sperziebonen van 200 gram toe, of wat je verder aan groenten hebt liggen (b.v. prei, wortel, paksoi). Laat de groenten even bakken en voeg een handje taugé toe. Bewaar wat tauge voor garnering. Voeg ongeveer 4 koppen gekookte rijst in gedeeltes toe en laat onder voortdurend omscheppen goed doorbakken.
  • Roer er een eetlepel sambal door en een flinke scheut ketjap manis en ketjap asin. Proef het gerecht en als het nog een beetje te flauw van smaak is, voeg je nog wat extra ketjap toe.
  • Bak in een koekenpan 4 spiegeleieren, of zoals de Engelsen zeggen: an egg sunny side up. 
  • Schep de nasi goreng in een kom (of op een bord). Garneer met een beetje rauwe taugé en bawang goreng (gebakken uitjes). Leg het spiegelei erop. Selamat makan!

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Nasi Goreng. Indonesisch Aziatisch ontbijt of lunch met left-overs
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp