Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse-eenpansmaaltijd-met-aardappels-bonen-spek-paprika-mais

Mexicaanse eenpansmaaltijd met aardappels, bonen, spek, paprika en mais

Dit recept heb ik in februari 2022 geschreven, een tijd waarin veel mensen in quarantine moesten blijven na een positieve test op corona. Dat betekende voor veel mensen dat je moest koken met wat je thuis nog in voorraad had.
Dus in deze Mexicaanse eenpansmaaltijd gebruikte ik bonen en mais uit blik, aardappels uit de voorraadkast en spekreepjes uit de koelkast. Dat konden dus ook andere ingrediënten zijn. Snij bijvoorbeeld een voorverpakte rookworst in blokjes als je geen spekreepjes hebt liggen. En gebruik kikkererwten i.p.v. bruine bonen als je die niet in huis hebt. Mix and match zou ik zeggen!
Dit recept is vandaag de dag nog steeds handig op een dag wanneer je niet veel in huis hebt of wanneer je aan huis gekluisterd bent door griep … of door corona … want het is er nog steeds.
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 aardappels
  • 250/300 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 pot bruine bonen of kidneybonen of zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 stukje roomboter
  • 1 scheut olijfolie
  • 4/6 plakjes cheddar smeltkaas
  • 1 rode peper

Instructies
 

  • Schil 6 aardappels en kook ze in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
    Verhit een hapjespan (of wok) en bak hier de spekreepjes in uit. Snipper intussen 1 ui en 2 teentjes knoflook en bak deze mee met de spekjes. Snij 1 rode paprika in blokjes en voeg toe.
    Laat 1 pot bruine bonen en 1 blikje mais uitlekken.
    Voeg 1 tl chilivlokken, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl oregano toe en bak even mee. Roer de bruine bonen en mais erdoor. Doe daarna het hele mengsel uit de hapjespan over in een grote kom.
    Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.
    Verhit in dezelfde hapjespan een stukje roomboter met een scheut olijfolie. Voeg de gekookte aardappels toe en druk deze een beetje plat met een pureestamper, maar maak geen puree van de aardappels. Bestrooi de aardappels met peper en zout. Laat de aardappels in ± 10 minuten goudbruin bakken.
    Gooi het bonenmengsel op de aardappels.
    Scheur 4 à 6 plakjes cheddar in stukjes en verdeel over het bonenmengsel. Snij 1 rode peper in schijfjes en strooi erover.
    Zet de pan 5 minuten onder de grill. Zorg wel dat je een hittebestendige pan hebt.
    Zorg bij het serveren ervoor dat je de onderkant van de aardappels goed meeschept. Die zijn lekker krokant en goudbruin gebakken.

TIP

Probeer ook eens deze Mexicaanse Taco Bowl
Mexicaanse Taco Bowl van tortilla wraps
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mexicaanse-eenpansmaaltijd-met-aardappels-bonen-spek-paprika-mais
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp