Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Hahnchen-in-Riesling-kip-in-witte-wijnsaus-uit-Duitsland

Hähnchen in Riesling

En nóg zo'n heerlijk gerecht wat ik in het Moesel-Rijn gebied in Duitsland heb ontdekt. Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze kip gestoofd met een groentenmix van ui, prei, wortel en champignons en natuurlijk een flinke scheut Riesling. Klaar in slechts een uur!
5 from 1 vote
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks of 4 kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 2 grote aardappels
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon van tablet
  • 350 ml Riesling of een andere zoete wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 4 all spice korrels piment
  • 1 kop rode splitlinzen
  • 4 el zure room

Instructies
 

  • Verhit in een grote stoofpan een scheutje zonnebloemolie. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Schroei de kippenpoten aan alle kanten dicht en laat ze goudbruin kleuren. Haal de kip daarna uit de pan en leg ze op een bord. Laat de hittebron aan staan.
    Snipper 2 uien en pers 2 teentjes knoflook uit. Fruit de ui en knoflook in het braadvocht van de kip.
    Was een prei onder de kraan. Dit kun je eenvoudig doen door de prei in de lengte door te snijden, maar de steelaanzet laten zitten. Nu kun je makkelijk het water tussen de bladeren laten stromen. Snij de prei in ringen en voeg deze toe.
    Schrap of schil 2 wortels. Snij de wortels in kleine blokjes en voeg toe.
    Snij 2 grote ongeschilde gewassen aardappels in blokjes en doe in de pan erbij. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer door elkaar. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en roer goed door.
    Schenk er vervolgens 400 ml kippenbouillon (van tablet) bij + 350 ml Riesling (of een andere zoete wijn).
    Doe er 1 laurierblad, 4 takjes tijm en 4 all spice korrels (piment) bij. Breng de stoofpan aan de kook. Doe de kippenpoten weer terug in de pan en laat de stoofpot 15 minuten op een lage hittebron zachtjes pruttelen.
    Haal na 15 minuten de kip weer uit de pan en leg op het bord. Zet de hittebron hoger en laat de saus koken totdat deze voor 1/3 gereduceerd is.
    Voeg 1 kop rode splitlinzen toe. Laat de linzen 10 minuten meekoken.
    Snij 200 gram kastagnechampignons in kwarten en rasp een wortel. Voeg de champignons en wortel toe aan de stoofpot en laat het nog eens 10 minuten koken.
    Voeg een scheut extra water toe als de saus te dik dreigt te worden.
    Voeg 4 eetlepels zure room toe. Doe de kip terug in de pan en laat deze goed meewarmen.
    Schep de Hähnchen in Riesling in een diep bord en garneer met platte peterselie.
    Tip: Je kunt ook het vlees van de botten halen en alleen het kippenvlees terug in de pan doen. Op dez emanier krijg je geen botten in je stoofpot.
    Tip: Om te voorkomen dat je tijdens het eten op een all spice korrel zit te kauwen kun je deze in een thee-ei of een kruidenbuiltje doen.

Video

TIP

Probeer ook eens een Duitse Jäger Teller
Duitse-Jager-Teller-met-varkenslende-rosti-en-asperges
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp