Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
The Elvis Burger. Dé ultieme ‘over the top’ hamburger.

The Elvis Burger

Elvis Presley was gek op sandwiches met pindakaas, aardbeienjam en banaan. Én hamburgers met bacon gingen ook met plezier naar binnen. Met die 2 dingen gecombineerd ben ik tot de Elvis Burger gekomen. Een hamburger die zó fout is dat ie weer goed is. Hmmmm. Ik zie je bedenkelijk kijken. Probeer het zelf maar eens uit, dan weet je waar ik het over heb.
5 from 1 vote
Cuisine Amerikaans
Servings 1

Ingrediënten
  

  • 200 gram Half om half gehakt
  • 1 Banaan
  • 3 plakken Ontbijtspek
  • 1 Hamburgerbroodje
  • Aardbeienjam
  • Pindakaas
  • Barbequesaus
  • Worcestershiresauce

Instructies
 

Voor 1 hamburger

  • Verhit de barbeque of een oven op grillstand.
    Kruid 200 gram gehakt met zout, peper en een eetlepel worcestershiresauce. Kneed en vorm er met je handen een hamburger van.
    Bak in een koekenpan 3 plakken ontbijtspek uit. Dit kan op de barbeque of een andere hittebron. Snijd een banaan in de lengte doormidden en grill deze tot de banaan grillstrepen vertoont. Grill de hamburger aan beide kanten totdat deze gaar is. In de tussentijd zal de banaan en ontbijtspek klaar zijn. Haal deze van de hittebron en zet apart.
    Roer in de tussentijd 1 el aardbeienjam en 1 el barbequesaus door elkaar.
    Leg, wanneer de hamburger klaar is, een opengesneden hamburgerbroodje kort op de grill. Wanneer deze grillstrepen vertoont haal je het broodje van het rooster.
    Smeer op de onderste helft van het broodje 1 eetlepel pindakaas. Leg daar de hamburger op. Vervolgens leg je de ontbijtspek erop, de gebakken banaan, de aardbeien-bbq-saus en dek het af met het kapje van het broodje.
    Enjoy! En ik ben benieuwd of jij ook 'all shook up' bent.

Video

5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

The Elvis Burger. Dé ultieme ‘over the top’ hamburger.
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp