Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
The Elvis Burger. Dé ultieme ‘over the top’ hamburger.

The Elvis Burger

Elvis Presley was gek op sandwiches met pindakaas, aardbeienjam en banaan. Én hamburgers met bacon gingen ook met plezier naar binnen. Met die 2 dingen gecombineerd ben ik tot de Elvis Burger gekomen. Een hamburger die zó fout is dat ie weer goed is. Hmmmm. Ik zie je bedenkelijk kijken. Probeer het zelf maar eens uit, dan weet je waar ik het over heb.
#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #f5a623; }#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-0-33); }#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-0-50); }#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-0-66); }linearGradient#wprm-recipe-rating-0-33 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-0-50 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-0-66 stop { stop-color: #f5a623; }
5 from 1 vote
Cuisine Amerikaans
Servings 1

Ingrediënten
  

  • 200 gram Half om half gehakt
  • 1 Banaan
  • 3 plakken Ontbijtspek
  • 1 Hamburgerbroodje
  • Aardbeienjam
  • Pindakaas
  • Barbequesaus
  • Worcestershiresauce

Instructies
 

Voor 1 hamburger

  • Verhit de barbeque of een oven op grillstand.
    Kruid 200 gram gehakt met zout, peper en een eetlepel worcestershiresauce. Kneed en vorm er met je handen een hamburger van.
    Bak in een koekenpan 3 plakken ontbijtspek uit. Dit kan op de barbeque of een andere hittebron. Snijd een banaan in de lengte doormidden en grill deze tot de banaan grillstrepen vertoont. Grill de hamburger aan beide kanten totdat deze gaar is. In de tussentijd zal de banaan en ontbijtspek klaar zijn. Haal deze van de hittebron en zet apart.
    Roer in de tussentijd 1 el aardbeienjam en 1 el barbequesaus door elkaar.
    Leg, wanneer de hamburger klaar is, een opengesneden hamburgerbroodje kort op de grill. Wanneer deze grillstrepen vertoont haal je het broodje van het rooster.
    Smeer op de onderste helft van het broodje 1 eetlepel pindakaas. Leg daar de hamburger op. Vervolgens leg je de ontbijtspek erop, de gebakken banaan, de aardbeien-bbq-saus en dek het af met het kapje van het broodje.
    Enjoy! En ik ben benieuwd of jij ook 'all shook up' bent.

Video

#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #f5a623; }#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-1-33); }#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-1-50); }#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-33 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-50 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-66 stop { stop-color: #f5a623; }
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

The Elvis Burger. Dé ultieme ‘over the top’ hamburger.
Shared Xmas Dessert - Feestelijk Kerstdessert om te Delen
Shared Xmas Dessert - Feestelijk Kerstdessert om te Delen
Maak een Shared Xmas Dessert, een rijkgevulde dessertplank vol kleine verwenmomenten die je samen aan tafel deelt. Geen gedoe, geen last-minute stress, maar ontspannen genieten tot de laatste hap.
Lees meer
Shared Xmas Diner
Shared Xmas Diner
Shared Xmas diner met deelbare gerechten: krieltjes, asperges, paddenstoelen, tomaatjes, ravioli, salade en ribeye. Alles vooraf te bereiden.
Lees meer
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse pindasoep met snijbiet is het soort gerecht dat je blijft maken: voedzaam, verwarmend en vol diepe smaken zonder ingewikkeld te zijn. Een perfecte kom soep om mee op te warmen, om te delen óf...
Lees meer
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp