Brunchen een geliefde traditie

In Nederland is thuis brunchen een geliefde traditie, vooral tijdens de weekenden. Op een rustige zondagochtend komt het hele gezin samen rond de eettafel, klaar om te genieten van een ontspannen en smakelijke brunch in het comfort van hun eigen huis.

Terwijl de ochtendzon door het raam schijnt, vullen de geuren van vers gezette koffie en gebakken broodjes langzaam de keuken. Het geluid van sissend spek in de pan en het pruttelen van eieren versterken de verwachting van een heerlijke maaltijd. Iedereen helpt mee, bereidt gerechten voor en dekt de tafel met zorg.

De brunch ideeën in dit recept zijn extra bijzonder. Eggs in a basket zijn lekkere knapperige kaiserbroodjes gevuld met ei, spek en kaas, de zalmrolletjes met pijnboompitten en pesto geven een heerlijk delicate smaakbeleving en de wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit kun je als een fris dessert gebruiken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
3x-makkelijke-en-heerlijke-paasbrunch-recepten

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

Voor deze paasbrunch, die natuurlijk ook op een luie zondagmorgen geweldig is, maak ik drie makkelijk te bereiden recepten die heerlijk zijn, zo op tafel staan en waarmee je je huisgenoten of gasten echt kunt verrassen.Deze drie fantastische brunch recepten bestaan uit: Eggs in a basket, gevulde kaiserbroodjes met ei, bacon en kaas.Bladerdeegrolletjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes.Wentelteefjes met Griekse yoghurt, agave siroop en vers fruit.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Eggs in a basket

  • 4 (afbak)kaiserbroodjes
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 1 zakje geraspte kaas
  • zout en peper
  • peterselie optioneel

Zalmrolletjes met pesto

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 potje (verse) pesto
  • 1 verpakking pijnboompitten
  • 1 verpakking gerookte zalm

Wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit

  • 4 (oude) boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Agave siroop of honing
  • verse fruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, rode bessen, e.d.

Instructies
 

Eggs in a basket

  • Snij een rond gat aan de bovenkant van elk kaiserbroodje. Druk het brood aan de binnenkant een beetje plat.
  • Leg in elk broodje een plakje ontbijtspek. Dat kun je aan de zijkant laten overhangen.
  • Breek een ei in een schaaltje. En laat het ei voorzichtig in het gat van een broodje glijden. Doe dit ook met de andere broodjes. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet de bakplaat 25 minuten in de oven op 200 graden. Haal na 15 minuten de bakplaat er even uit en strooi geraspte kaas op de bovenkant van de broodjes. Probeer daarbij de dooier een beetje vrij te houden.
  • Bestrooi de broodjes na bereiding optioneel met fijngesneden peterselie.

Zalmrolletjes met pesto

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven.
  • Laat 4 plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien, maar niet helemaal omdat je er dan niet meer goed kan werken. Haal het beschermlaagje van het bladerdeeg af en leg het plakje op de bakplaat. Maak een ander plakje bladerdeeg eraan vast door het bij de rand net iets te laten overlappen en het aan te drukken.
  • Smeer het oppervlak van het bladerdeeg in met pesto. Bestrooi het met pijnboompitjes. Leg er gerookte zalm op. Snij daarna het belegde bladerdeeg in stroken van ± 2 vingers dik. Rol de stroken luchtig op tot rolletjes.
  • Verdeel de rolletjes met de open kant naar boven op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
  • Tip. Je kunt het bakken van de zalmrolletjes combineren met de Eggs in a basket (hierboven beschreven) door de zalmrolletjes in de oven te zetten als de ei-broodjes nog 15 minuten moeten bakken.

Wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit

  • Snij met een uitsteker rondjes uit 4 (oude) boterhammen.
  • Klop 2 eieren los met een vork.
  • Verhit een scheutje vloeibare boter in een koekenpan. Haal de broodrondjes door het ei en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in de pan.
  • Haal de broodrondjes uit de pan laat ze een beetje afkoelen op een bord.
  • Smeer ze in met een lepel Griekse yoghurt en spuit er een klein beetje Agave siroop over. Beleg met vers fruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, rode bessen, e.d.

Serveren

  • Rankschik alle drie de gerechtjes per persoon op een mooi bordje.

Video

TIP

Probeer ook deze fantastische brunch recepten eens
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
Keyword Brunch
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Drie makkelijke en heerlijke brunch recepten
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vlam oliebollen
Vlam oliebollen
Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame Jeanette-peper.
Lees meer
Kerststoofvlees met cranberries
Kerststoofvlees met cranberries
Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die langzaam sudderen in een rijke saus met de frisse, lichtzoete...
Lees meer
Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote
Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote
Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud je sappigheid en smaak
Lees meer
Kruidnootjes appeltaart
Kruidnootjes appeltaart
Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van een traditionele koekjesbodem kun je de kruidnootjes fijnmalen en mengen met wat gesmolten...
Lees meer
Pepernoten bakken in een Airfryer
Pepernoten bakken in een Airfryer
Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden te combineren: nostalgie en moderne technologie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp