Lasagne met een spannende twist

Mexicaanse lasagne met tortillawraps en pulled pork is een verrukkelijke combinatie van smaken die de traditionele lasagne een spannende twist geeft. Deze heerlijke schotel combineert de hartige en sappige smaak van langzaam gegaarde pulled pork met de pittigheid en levendigheid van Mexicaanse kruiden en specerijen. Het resultaat is een smaakvolle, bevredigende maaltijd die je zeker zult waarderen.

Om deze Mexicaanse lasagne te maken, begin je met het bereiden van de pulled pork. Neem een stuk varkensschouder en marineer het met een smaakvolle mix van kruiden, zoals komijn, paprika, knoflookpoeder, ui, oregano, chilipoeder, zout en peper. Een recept voor pulled pork vind hier. Maar je kunt voor deze lasagne natuurlijk ook gebruik maken van kant-en-klare pulled pork uit de supermarkt. Dat scheelt je een hoop tijd.

De combinatie van de sappige pulled pork, de pittige Mexicaanse vulling en de knapperige tortillawraps zorgt voor een geweldige smaakervaring. Het is een heerlijke variatie op de klassieke lasagne en zal zeker indruk maken op je familie en vrienden. Geniet van deze smakelijke Mexicaanse lasagne van tortillawraps met pulled pork!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaanse-lasagne-met-pulled-prok-en-tortillawraps-zonder-pasta

Mexicaanse lasagne

Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En met die bovenkant van zure room en kaas is het gerecht lekker smeuïg. Bovendien is deze Mexicaanse lasagne helemaal niet om te maken. Na 10 minuten in de oven is ie klaar!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chipotle chilipoeder eventueel vervangen door normaal chilipoeder
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik maiskorrels
  • 1 potje tacosaus
  • 1 pak tortillawraps
  • 500 gram pulled pork uit de supermarkt of zelf gemaakt.
  • 1 bekertje zure room
  • geraspte kaas
  • 1 potje jalapeno schijfjes

Instructies
 

  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin. Snij intussen 1 rode paprika in stukjes en voeg toe. Snij 250 gram cherrytomaten door de helft en voeg toe.
  • Voeg 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl oregano, 1 tl (chipotle) chilipoeder en 1 verkruimeld runderbouillontablet toe. Roer de ingrediënten door elkaar.
  • Voeg 1 blik tomatenblokjes, 1 blik uitgelekte zwarte bonen en 1 blik uitgelekte mais toe. Breng aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden op grillstand.
  • Neem een (liefst ronde) ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Verdeel vervolgens op de bodem van de ovenschaal een paar lepels tacosaus uit een potje. Leg daar 1 tortillawrap op.
  • Verdeel een schep van de saus die je net hebt gemaakt erover. Dek weer af met een tortillawrap.
  • Vervolgens weer een schep saus en verdeel hier een deel pulled pork over. Dek weer af met een tortillawrap.
  • Vervolgens weer een schep saus en een deel pulled pork. Dek af met een tortillawrap.
  • En tot slot weer een schep saus en een deel pulled pork. Dek af met een tortillawrap.
  • Smeer de bovenkant in met een paar lepels van de tacosaus. Verdeel er een aantal lepels zure room over, strooi er geraspte kaas over en een handje jalapeno schijfjes.
  • Zet de ovenschaal 10 minuten onder de grill in de voorverwarmde oven.
  • Laat na bereiding de lasagne iets afkoelen alvorens hem aan te snijden.
  • Een goed recept voor pulled pork vind je hier.

Video

TIP

Maak de pulled pork voor dit recept zelf! Kijk hier voor een recept.
Pulled-Pork-met-dry-rub-uit-de-slow-cooker
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Pittige Mexicaanse lasagne van tortillas
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp