Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Fusion van de traditionele Nederlandse keuken en Azië

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap is een heerlijk en verrassend gerecht dat de traditionele Nederlandse boerenkoolstamppot combineert met Aziatische smaken. Het is een smakelijke fusie van oost en west, waarbij de hartige boerenkool wordt verrijkt met de zoete en hartige smaak van kip ketjap.

Serveer de Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap warm en garneer het eventueel met wat fijngehakte pinda’s, gebakken uitjes en rode peper voor een knapperige textuur en extra smaakdimensie. Het gerecht is een geweldige keuze voor de koude winterdagen, maar kan het hele jaar door worden genoten.

De Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap is een spannende en smaakvolle twist op een klassiek gerecht. Het combineert de vertrouwde Nederlandse boerenkool met de exotische smaken van de Aziatische keuken, wat resulteert in een verrassend en heerlijk gerecht dat zeker indruk zal maken op je smaakpapillen.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Aziatische boerenkoolstamppot met Indonesische kip ketjap

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot heb je ongetwijfeld wel eens gegeten. Met een uitgebakken spekjes en een lekkere jus kan dat hartstikke lekker zijn. Zeker in de winter. Probeer eens te variëren, zoals met deze Oosterse boerenkoolstamppot. Dan krijg je echt een stamppot 2.0! De aardappels en gesneden boerenkool worden klaargestoofd in een bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal. Nog eventjes garneren met ringetjes rode peper en je hebt echt een bord vol comfort food die je helemaal verwarmd.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Nederlands, Oosters
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Kip Ketjap

  • 6 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 tl sambal
  • 1 tl 5-spice-powder
  • 1 flinke scheut ketjap manis (ketjap A)
  • 1 kleine scheut ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1/2 citroen
  • 1 rode peper

Boerenkoolstamppot

  • 1 a 1,2 kilo aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 maggi bouillonblokjes
  • 300 gram boerenkool

Instructies
 

Kip Ketjap

  • Bestrooi 6 kipdijfilets met zout en witte peper. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de kipdijfilets op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en krokant.
  • Laat de kip een beetje afkoelen en trek de kipstukken daarna met je vingers uit elkaar in kleinere stukjes.
  • Snij 1 ui in reepjes en 1 rode peper in ringetjes.
  • Verhit de pan waar de kip in is gebakken opnieuw. Fruit de reepjes ui in het vet van de kip. Roer er 1 tl sambal en 1 tl 5-spice-powder door.
  • Voeg 1 flinke scheut ketjap manis (ketjap A) en een kleiner scheutje ketjap asin toe.
  • Snij een citroen doormidden en knijp 1 helft uit boven de saus . Schenk een scheutje van het kookvocht (bouillon) van de boerenkool erbij. Roer door elkaar.
  • Roer de stukjes kip door de saus

Boerenkoolstamppot

  • Zet de waterkoker aan met ± 1 liter water.
  • Schil 1 à 1,2 kilo aardappels en spoel ze af onder de kraan. Snij de aardappels in kleinere stukken.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan of wok en fruit de ui en knoflook hierin. Roer er 1 eetlepel kurkuma door.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en roer ze door de uien. Verkruimel er 2 maggi bouillonblokjes boven. Giet er gekookt water bij totdat de aardappels net onder staan.
  • Zodra het water aan de kook is leg je 300 gram boerenkool op de aardappels. Draai de hittebron lager, doe de deksel op de pan en laat de aardappels met boerenkool ± 20 min. koken.
  • Controleer na minuten met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet de pan af en vang het kookvocht (groentebouillon) op in een maatbeker.
  • Gebruik een pureestamper om de aardappels en boerenkool te stampen. Giet een scheutje van het opgevangen kookvocht erbij om de stamppot vochtiger en smeuïger te maken.

Serveren

  • Schep een paar opscheplepels boerenkoolstamppot op een bord. Schep er een opscheplepel van de kip met saus bovenop. Garneer met ringetjes rode peper.

Video

TIP

Probeer ook eens deze stamppot met een twist: Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Spaanse-hutspot-met-chorizo-paella-kruiden-catalaanse-worst-gegrilde-paprika
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Aziatische boerenkoolstamppot met Indonesische kip ketjap
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp