Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Boerenkoolstoof-met-witte-bonen en gepocheerd ei

Boerenkoolstoof met witte bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei

Superbudgetvriendelijk koken en toch een heerlijke maaltijd klaar maken. Dat lukt met deze heerlijke stoofpot van boerenkool, witte bonen, runderbraadworst en een gepocheerd eitje. Voor € 1,41 p.p. kun jij deze lekkere maaltijd op tafel zetten.
Tip 1. Je kunt de boerenkool vervangen voor spinazie of rucola (lekker in de zomer).
Tip 2. Ben je een grote eter. Kook er een paar aardappels bij. Dat geeft wat meer vulling.
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbraadworsten
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 gram boerenkool
  • 1 blik witte bonen 800 gram
  • 4 eieren
  • Natuurazijn

Instructies
 

Boerenkoolstoof

  • Maak met een scherp mes in de lengte van 4 runderbraadworsten een snede. Haal de velletjes eraf en breek het vlees in stukjes.
    Verhit een hapjespan (of wok) en braad de stukjes worstvlees.
    Snipper en ui en fruit deze mee met het worstvlees. Kook 250 ml water en voeg dit toe, samen met 1 verkruimeld kippenbouillontablet. Breng aan de kook.
    Voeg een zak van 300 gr gesneden boerenkool toe. Laat het gerecht met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven.
    Laat een blik witte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de stoofpot. Roer door en laat het stoofgerecht nog 5 minuten zachtjes stoven.

Gepocheerd ei

  • Breng een pan water met een scheutje natuurazijn aan de kook. Zodra het water kookt zet je de hittebron lager zodat er geen grote bellen naar boven komen.
    Tik een ei in een schaaltje, zorg dat de dooier heel blijft. Maak een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Door het draaien van het water blijft het ei bij elkaar en verspreid het zich niet door het water. Laat. het voor een zacht gekookt ei 3 minuten koken. (Voor een steviger ei ± 5 minuten).
    Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg het op een bord of kommetje.
    Herhaal dit met de andere eieren.

Serveren

  • Schep de boerenkoolstoof in een kom of een diep bord. Leg een gepocheerd ei erop en snij de dooier een klein stukje open zodat het eigeel eruit kan lopen.

Video

TIP

Maak ook eens dit verrassend voordelige recept: Roergebakken Spruitjes met Kurkuma Aardappels
Roerbak-spruitjes-met-kurkuma-aardappelcurry
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Boerenkoolstoof-met-witte-bonen en gepocheerd ei
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp