Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kaiserschmarrn-de-lekkerste-pannenkoek-uit-Oostenrijk

Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.

Deze heerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn brengt leuke herinneringen met zich mee. Oostenrijk is een land waar ik vroeger al als kind met onze ouders naartoe op vakantie ging, en nu kom ik er nog steeds om te wintersporten. Als kind kreeg ik deze Kaiserschmarrn bij het kindermenu en was er meteen dol op. Maar deze luchtige en tegelijk krokante pannenkoekenstukjes zijn echt niet alleen voor kinderen hoor. Zeker met de in rum gewelde rozijnen kunnen volwassenen er ook niet van af blijven.
5 from 1 vote
Cuisine Oostenrijk
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

  • Rozijnen
  • Bruine rum
  • 3 eieren
  • Roomboter
  • Kristalsuiker
  • Vanille-extract
  • Zout
  • Volle melk
  • Bloem
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Week een handje rozijnen in een scheut bruine rum
    Scheid van 3 eieren de eidooier en het eiwit. Laat het eiwit in een vetvrije kom* lopen en doe de dooiers in een andere kom. Klop vervolgens met een mixer of keukenmachine het eiwit stijf. Je ziet wanneer het eiwit stijf genoeg is dat er pieken ontstaan als je je garde naar boven trekt.
    Smelt 3 eetlepels roomboter en voeg de gesmolten bij de eidooiers. Doe daar 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel vanille-extract en een mespunt zout bij. Klop dit met een mixer door elkaar. Voeg 1 kop volle melk en 1 kop bloem toe en mix dit er ook doorheen.
    Voeg dan het geklopte eiwit toe en spatel dit er voorzichtig doorheen tot er een egale luchtige mousse ontstaat. (Zet niet de mixer erop, want dan mix je al de lucht eruit)
    Verhit ene eetlepel roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter gelijkmatig warm worden zodat de boter niet verbrand.
    Voeg het beslag toe aan de koekenpan en laat het met de deksel op de pan op een lage hittebron 3 minuten garen. Haal de rozijnen uit de rum. Strooi de rozijnen + 1 eetlepel suiker over de nog niet gare pannenkoek en laat nog eens 3 minuten garen.
    Verdeel de pannenkoek in 4 stukken en draai de stukken om. Laat de stukken nog eens 2 minuten bakken en scheur daarna de pannenkoek met twee lepels in grove stukken.
    Leg er 2 eetlepels roomboter tussen en bestrooi met 1 eetlepel suiker en bak de pannenkoekstukken op hoog vuur krokant. Blijf roeren om aan bakken te voorkomen.
    Leg de Kaisersschmarrn op een bord en bestrooi royaal met poedersuiker. Serveer er een kommetje appelmoes en pruimen- of cranberryjam bij.
    * Je kunt een kom vetvrij maken door met een halve citroen langs de wanden van de kom te gaan.

Video

TIP

Wil je het wintersportgevoel vasthouden? Maak ook eens Tiroler Grostl.
Tiroler-Grostl-met-aardappel-spek-ui-en-ei
Keyword Kaiserschmarrn, Pannenkoeken
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Griekse Stifado

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Griekse salade

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More
KAISERSCHMARNN PANNENKOEK UIT OOSTENRIJK
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp