Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
American Buttemilk Pancakes

Buttermilk Pancakes

In Amerika worden pannenkoeken vaak gegeten als ontbijt. En dan van die kleine luchtige pannenkoekjes die worden overgoten met een ruime hoeveelheid maple syrup. De pannenkoekjes worden meestal klaargemaakt met buttermilk. Oftewel karnemelk. Ik was zelf nooit zo'n grote fan van karnemelk, maar in dit recept geeft het de pannenkoekjes een lekkere frisse touch.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • Maismeel
  • Tarwebloem
  • Suiker
  • Bakpoeder
  • Zout

Instructies
 

  • Meng in een kom 1 kop maismeel, 1 kop bloem, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels bakpoeder en een mespunt zout met een garde door elkaar.
  • Voeg 1 kop karnemelk, 1 ei en 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Meng dit met een mixer 2 minuten.
  • Het beslag moet makkelijk van je lepel af kunnen lopen, maar het moet niet vloeibaar zijn. Als je beslag te dik is, voeg je een scheut extra karnemelk toe en mix dit weer.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Schenk 3 kleine beetjes van het beslag in de pan zodat er 3 kleine pannenkoekjes ontstaan ter grootte van een flinke koffiemok.
  • Haal uit de pan en bereid de rest van de pancakes op dezelfde manier.
  • Schenk er maple syrup of schenkstroop over. Of geef dit apart erbij.

Video

TIP

Van hetzelfde beslag als voor deze buttermilk pancakes kun je corn dogs maken.
AMERICAN CORN DOGS
Corn-dog-an-American-snack-streetfood
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

HOW TO MAKE AMERICAN BUTTERMILK PANCAKES
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp