Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Asian-Chicken-Stoof-Lekker-voor-op-de-patat-frites

Asian Chicken Stoof

Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit malse Indonesisch gekruide kip, pindasaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Het is een smaakexplosie die z'n weerga niet kent.
Overigens is dit stoofgerecht ook prima te serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes erbij. Dan heb je een heerlijke Indische maaltijd.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 4 Kipdijfilets
  • Zonnebloemolie
  • Tarwebloem
  • 1 Rode peper
  • Knoflookpoeder
  • Rietsuiker
  • Kippenbouillon
  • 1 Limoen
  • Ketjap manis zoete ketjap
  • Ketjap Asin zoute ketjap
  • Thaise Vissaus
  • Sesamolie
  • 1 citroengras
  • 1 pot Pindasaus
  • 3 Bosuien
  • Sesamzaad
  • Sambal Oelek

Instructies
 

Asian Chicken Stoof

  • Bestrooi 4 kippendijen met zout en snijd deze in reepjes. Verhit in een stoofpan een laagje zonnebloemolie en bak de kipreepjes gaar en bruin. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer door de kip. Hak 1 rode peper fijn en voeg toe. Vervolgens gaan er 2 theelepels knoflookpoeder, 1 eetlepel rietsuiker en 1 kippenbouillontablet door de stoof. Snij 1 limoen doormidden en knijp beide helften uit boven de pan. Roer er een half kopje ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1 theelepel sesamolie doorheen. Kneus een serehstengel en dompel deze onder in de saus. Breng het geheel aan de kook en laat het stoofgerecht op een lage hittebron in 4 uur zachtes gaar koken.
  • Verwarm tegen het einde van de bereidingstijd een pannetje met pindasaus en bak patat volgens dit recept (of kook rijst). Snij 3 bosuien in ringetjes. 

Serveren

  • Schep de patat of rijst op een bord of in een kommetje. Schep de kipstoof op doe er een flinke lepel pindasaus over. Doe er een lepel sambal oelek bij. Bestrooi met de bosuiringetjes en sesamzaad.

Video

TIP

De Asian Chicken Stoof is heerlijk met vers gebakken patat. Het recept vind je hier.
MAAK VERSE PATAT FRITES ZOALS BIJ BRAM LADAGE
Patat-Frites-zoals-bij-Bram-Ladage
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Asian-Chicken-Stoof-Lekker-voor-op-de-patat-frites van Bram Ladage
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp