Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
3 superlekkere brunch ideeen voor zondagmorgen

3 top brunch ideeën. Gevulde pistolets met ei, pannenkoekjes met banaan en bacon en Griekse yoghurt met voorjaarsfruit.

Deze drie brunch recepten zijn echt superlekker, gevarieerd en bovendien snel te maken. Ideaal voor een paasbrunch of een luie zondagmorgen waarbij je eens extra wilt uitpakken en je partner wilt verrassen met een overheerlijk en bijzonder ontbijt. Want wat dacht van gevulde pistolets met ei, bacon en kaas die in de oven worden afgebakken. Pannenkoekjes met banaan, bacon en maple syrup, een lekkere combinatie van zoet en zout. Als een soort dessert server er dan mooie glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit bij, lekker fris door de toevoeging van limoenzest.
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Gevulde pistolets met ei, bacon en kaas

  • 2 pistolets
  • 4 eieren
  • 4 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 stukje kaas naar keuze om te raspen
  • verse bieslook

Pannenkoekjes met banaan en bacon

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 bananen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram hüttenkäse
  • 3 bosuien
  • 1 rode peper
  • 1 scheut melk
  • zout en peper
  • maple syrup

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

  • 1 bakje aardbeien
  • Griekse yoghurt
  • granola
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 limoen

Instructies
 

Gevulde pistolets met ei, bacon en kaas

  • Bak 4 plakken bacon of ontbijtspek uit.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snij 2 pistolets doormidden. Pluk een beetje brood uit de binnenkant van de pistolets zodat er een soort schuitjes ontstaan.
    Tip: Het broodkruim kun je bewaren, drogen en paneermeel van maken.
  • Leg de pistoletschuitjes in een overschaal en breek in elk schuitje een ei. Doe er een stuk uitgebakken bacon bij en rasp er kaas boven. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet de ovenschaal met de broodjes 10 minuten in de warme oven. Na 10 minuten is het ei gestold zoals een zachtgekookt ei. Als je het ei wat harder wilt hebben, bak je de broodjes 5 minuten langer in de oven. Bestrooi de broodjes na bereiding met fijngehakte bieslook.

Pannenkoekjes met banaan en bacon

  • Bak in een koekenpan 8 plakjes ontbijtspek krokant, haal uit de pan en houd apart.
  • Snij 2 bananen in de lengte in plakken en bak deze plakken in het overgebleven bakvet van de spek. Bak de banaan mooi bruin, haal uit de pan en houd apart.
  • Doe 200 gram zelfrijzend bakmeel in een kom. Snij 3 bosuien en een rode peper in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper voor een minder scherpe smaak. Voeg de bosui en rode peper toe aan het bakmeel.
  • Breek 2 eieren en voeg toe aan het bakmeel en doe er 200 gram hüttenkäse bij. Roer met een garde door elkaar. Voeg een scheut melk toe en roer tot je een dik beslag overhoudt. Het moet zo dik worden dat het beslag aan je garde blijft hangen, maar er ook weer makkelijk vanaf valt. Als het beslag te dik is, voeg je nog wat melk toe. Roer er tot slot zout en peper door.
  • Verhit in dezelfde koekenpan een klein beetje zonnebloemolie en doe per pannenkoekje 2 eetlepels van het beslag in de pan. In een grote koekenpan kun je op die manier 3 of 4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en bruin.
  • Leg 1 pannenkoekje op een bord en doe er een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met schenkstroop. Leg het volgende pannenkoekje erop en leg er opnieuw een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met maple syrup.

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

  • Snij per glas 2 à 3 aardbeien in plakjes en leg op de bodem van het glas. Voeg achtereenvolgens 2 eetlepels Griekse yoghurt toe, 2 eetlepels granola, 2 eetlepels Griekse yoghurt en tot slot een handje bosbessen. Garneer met de zest van een limoen.

Video

5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 superlekkere brunch ideeen voor zondagmorgen
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp