Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
3 superlekkere brunch ideeen voor zondagmorgen

3 top brunch ideeën. Gevulde pistolets met ei, pannenkoekjes met banaan en bacon en Griekse yoghurt met voorjaarsfruit.

Deze drie brunch recepten zijn echt superlekker, gevarieerd en bovendien snel te maken. Ideaal voor een paasbrunch of een luie zondagmorgen waarbij je eens extra wilt uitpakken en je partner wilt verrassen met een overheerlijk en bijzonder ontbijt. Want wat dacht van gevulde pistolets met ei, bacon en kaas die in de oven worden afgebakken. Pannenkoekjes met banaan, bacon en maple syrup, een lekkere combinatie van zoet en zout. Als een soort dessert server er dan mooie glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit bij, lekker fris door de toevoeging van limoenzest.
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Gevulde pistolets met ei, bacon en kaas

  • 2 pistolets
  • 4 eieren
  • 4 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 stukje kaas naar keuze om te raspen
  • verse bieslook

Pannenkoekjes met banaan en bacon

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 bananen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram hüttenkäse
  • 3 bosuien
  • 1 rode peper
  • 1 scheut melk
  • zout en peper
  • maple syrup

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

  • 1 bakje aardbeien
  • Griekse yoghurt
  • granola
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 limoen

Instructies
 

Gevulde pistolets met ei, bacon en kaas

  • Bak 4 plakken bacon of ontbijtspek uit.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snij 2 pistolets doormidden. Pluk een beetje brood uit de binnenkant van de pistolets zodat er een soort schuitjes ontstaan.
    Tip: Het broodkruim kun je bewaren, drogen en paneermeel van maken.
  • Leg de pistoletschuitjes in een overschaal en breek in elk schuitje een ei. Doe er een stuk uitgebakken bacon bij en rasp er kaas boven. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet de ovenschaal met de broodjes 10 minuten in de warme oven. Na 10 minuten is het ei gestold zoals een zachtgekookt ei. Als je het ei wat harder wilt hebben, bak je de broodjes 5 minuten langer in de oven. Bestrooi de broodjes na bereiding met fijngehakte bieslook.

Pannenkoekjes met banaan en bacon

  • Bak in een koekenpan 8 plakjes ontbijtspek krokant, haal uit de pan en houd apart.
  • Snij 2 bananen in de lengte in plakken en bak deze plakken in het overgebleven bakvet van de spek. Bak de banaan mooi bruin, haal uit de pan en houd apart.
  • Doe 200 gram zelfrijzend bakmeel in een kom. Snij 3 bosuien en een rode peper in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper voor een minder scherpe smaak. Voeg de bosui en rode peper toe aan het bakmeel.
  • Breek 2 eieren en voeg toe aan het bakmeel en doe er 200 gram hüttenkäse bij. Roer met een garde door elkaar. Voeg een scheut melk toe en roer tot je een dik beslag overhoudt. Het moet zo dik worden dat het beslag aan je garde blijft hangen, maar er ook weer makkelijk vanaf valt. Als het beslag te dik is, voeg je nog wat melk toe. Roer er tot slot zout en peper door.
  • Verhit in dezelfde koekenpan een klein beetje zonnebloemolie en doe per pannenkoekje 2 eetlepels van het beslag in de pan. In een grote koekenpan kun je op die manier 3 of 4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en bruin.
  • Leg 1 pannenkoekje op een bord en doe er een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met schenkstroop. Leg het volgende pannenkoekje erop en leg er opnieuw een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met maple syrup.

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

  • Snij per glas 2 à 3 aardbeien in plakjes en leg op de bodem van het glas. Voeg achtereenvolgens 2 eetlepels Griekse yoghurt toe, 2 eetlepels granola, 2 eetlepels Griekse yoghurt en tot slot een handje bosbessen. Garneer met de zest van een limoen.

Video

Keyword Ontbijt
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
3 superlekkere brunch ideeen voor zondagmorgen
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp