Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Vietnamese-Pho-Bo-Aziatische-Rundvlees-maaltijdsoep

Vietnamese Pho Bo

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten. Officieel refereert het woord Pho direct aan de rijstnoedels die gebruikt worden voor het gerecht. De kruidige bouillon wordt in een kom over deze noedels gegoten die tevens is gevuld met kraakverse groenten en mals rundvlees. Als garnering gaat er een flinke hoeveelheid verse munt, koriander en rode peperringetjes over, en voilà, de heerlijke kom Pho Bo is klaar!
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Vietnamees
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbouillonblokjes of 2 liter bouillon van runderbotten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember ± 2 cm
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • Vissaus
  • 200 gram rijstnoedels
  • 250 gram taugé
  • 300 gram entrecote, biefstuk of ossenhaas
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • 4 bosuien
  • Rawit pepers of rode peper
  • 1 limoen
  • Gebakken uitjes

Instructies
 

Methode 1. Met bouillon getrokken van runderbotten

Methode 2. Met bouillon van runderbouillonblokjes

  • Maak 2 liter bouillon van m.b.v. 4 runderbouillonblokjes.

Pho Bo maken

  • Breng 2 liter bottenbouillon óf 2 liter bouillon van bouillonblokjes aan de kook.
    Snipper 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook en een stukje gember van ± 2 cm heel fijn. Voeg toe aan de bouillon.
    Voeg 3 steranijsjes en kaneelstokje toe. Kneus 4 kaffir limoenblaadjes met je handen en gooi in de pan. Voeg een flinke scheut vissaus toe. Draai de hittebron lager en laat de bouillon een half uur rustig pruttelen.
  • Kook 1 liter water in de waterkoker. Giet het gekookte water over 200 gram rijstnoedels en laat 5 minuten. Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze af met kraanwater. (Dit voorkomt plakken). Laat de noedels uitlekken in de vergiet.
  • Doe een kwart van de uitgelekte noedels in een kom. Leg er een handje taugé bovenop.
    Snij de entrecote, biefstuk of ossenhaas in dunne plakjes en leg een kwart daarvan op de taugé. Voeg verse blaadjes munt en koriander toe. Snij een bosui en een rawit peper (of rode peper) in ringetjes en strooi erover. Snij een limoen in partjes en leg een partje limoen in de kom.
    Giet de hete bouillon over de inhoud van de kom. Garneer eventueel met gebakken uitjes.

Video

TIP

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Vietnamese-Pho-Bo-Aziatische-Rundvlees-maaltijdsoep
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp