Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Spaanse tostada met serranoham en tomaat

Tostada con Tomate y Jamon de Serrano

Bijna elke Spanjaard ontbijt met Tostada met tomatensalsa. Het lijkt een beetje op de Italiaanse bruschetta en eigenlijk is het niets meer dan geroosterd brood met olijfolie, tomaat en vaak Serrano ham. Maar vergis je niet in de eenvoud ervan. Net als in de Italiaanse keuken verstaat men in Spanje de kunst om met weinig, maar zeer kwalitatieve producten iets lekkers op tafel te zetten. Dus koop een paar mooie rode rijpe tomaten, de beste olijfolie en Serranoham en ontbijt eens een keer als een Spanjaard.
No ratings yet
Cuisine Spanje
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 brood (b.v. Liefde & Passie brood van AH of chiabatta) Het brood hoeft niet vers te zijn.
  • Extra Vergine olijfolie
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 sjalot (of een halve ui)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 pakje Serrano ham

Instructies
 

  • Maak een salsa door 2 rijpe tomaten, 1 sjalot en 1 teentje knoflook te pureren in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
    Besprenkel enkele snedes brood met extra vergine olijfolie en strooi er eventueel een beetje zout op. Rooster het brood in de broodrooster of een droge koeken- of grillpan.
    Smeer de salsa op het geroosterde brood. Beleg met plakjes Serrano ham.
    Lekker met een salade van kerstomaatjes, basilicum en olijfolie.

Video

TIP

Ook lekker voor een Spaans ontbijt: Tortilla met aardappel en chorizo
Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Spaanse tostada met serranoham en tomaat
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp