Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Thais omelet typisch streetfood uit Bangkok

Thais omelet. Streetfood uit Bangkok.

Zou jij ook graag willen ontbijten in Thaise sferen? En ben jij ook nog eens dol op eieren? Met dit makkelijke recept heb jij binnen no-time een Thais ontbijtje op tafel! Deze omelet is een typisch streetfood gerecht uit Bangkok en het is een snel en simpel ontbijt- of lunchgerecht wat je in een mum van tijd op tafel zet. Doe eens wat anders met je ei en maak deze lekkere Thaise omelet.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Thais
Servings 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 rawit peper
  • 1 bosui
  • 1 el vissaus
  • 1 plukje half om half gehakt
  • zonnebloemolie
  • komkommer
  • kerstomaatjes
  • wortel Julienne
  • verse koriander
  • sriracha saus
  • pandan rijst

Instructies
 

Bereiding

  • Kook een pandan rijst voor het benodigde aantal personen.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wokpan.
    Breek 2 eieren in een kom en roer deze samen met 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) tot een mengsel. Snij een rawit pepertje en een bosui in ringetjes. Voeg deze toe aan het ei. Neem met je vingers een plukje gehakt uit de verpakking en roer dit er door.
  • Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. Als het flink gaat bruisen is de olie heet genoeg om te frituren.
  • Schenk het eimengsel in de hete olie en laat het even bakken tot de onderkant er bruin en krokant uitziet. Vouw de omelet dubbel, laat nog een minuut bakken en probeer de omelet voorzichtig om te draaien. Laat de andere kant ook nog een minuut bakken.
  • Haal de omelet uit de wokpan en laat het uitlekken op keukenpapier. Dep de bovenkant ook af met keukenpapier.

Serveren

  • Schep de omelet op een bord en serveer met gekookte pandan rijst, schijfjes komkommer en tomaat, en geraspte wortel. Garneer met verse koriander en schenk er naar smaak Thaise Sriracha saus over.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp