Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Texas-Cowboy-Stew-The-New-Frontier-stoofpot

Texas Cowboy Stew

Texas Cowboy Stew. Een stoofpot uit de tijd dat kolonisten naar Amerika trokken. The New Frontier. De pioniers die daar het nieuwe land gingen bewerken om gewassen te verbouwen en koeien te houden, die wilden 's avonds na het zware werk een stevige en voedzame maaltijd. Dat was vaak een eenpansmaaltijd wat in een gietijzeren pan boven een vuur werd klaargemaakt. Nou hebben wij tegenwoordig, in de meeste gevallen, niet zulke zware lichamelijke arbeid als vroeger, maar deze stoofpot is ook erg lekker na een pittige strandwandeling in de herfst. Of na een middag in de tuin werken. Of gewoon als je van je werk thuiskomt. Ach, eigenlijk is ie altijd wel lekker…
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 1 Flespompoen
  • 4 Aardappels
  • 1 Ui
  • Knoflook
  • 1 Maiskolf
  • 400 gram Rundergehakt
  • Katenspek
  • 2 Kielbasa worsten Of eventueel 1 grove rookworst
  • Chilivlokken
  • Zwarte peper uit de molen
  • Laurierblad
  • Bloem
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • Runderbouillontabletten
  • 2 Jalapeño pepers
  • Platte peterselie
  • Witte bolletjes

Instructies
 

Snijwerk

  • Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Schil de aardappels en snij net als de pompoen in kleine blokjes. Snij een ui in kwart ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Snij de korrels van een maiskolf af. Snij 2 kielbasa worsten in plakjes (of eventueel een grove rookworst).

Bereiden

  • Verhit een koekenpan en bak 8 plakes katenspek uit. Haal uit de pan en bak in het vet van de katenspek de worstplakjes bruin. Haal daarna uit de pan.
    Zet de waterkoker aan met 1 liter water.
    Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak hier 400 gr. rundergehakt rul in uit. Als het gehakt bruin is gebakken voeg je de gesneden ui en knoflook toe. Fruit een paar minuten. Voeg daarna een volle tl. chilivlokken en een volle tl. grof gemalen zwarte peper toe. Roer door en voeg 2 el. bloem toe en roer dat erdoor. Vervolgens giet je de inhoud van een blik tomatenblokjes erbij, de blokjes aardappel, pompoen, de maiskorrels en een uitgelekt blik zwarte bonen. Roer alles door elkaar.
    Giet het hete water uit de waterkoker in het lege blik van de tomatenblokjes en giet dit bij de stoofpot. Doe dit nog een keer, dus in totaal 2 blikken water. Doe er 2 blokjes runderbouillon en 2 laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in 30 minuten gaar worden.

Serveren

  • Schep de stoofpot in kommen of diepe borden. Strooi er gehakte platte peterselie en ringetjes groene peper (of jalapeño peper) over.
    Serveer met 'Left Over Mashed Pototoe Buns' of gewoon een paar witte bolletjes.

Video

TIP

Maak Mashed Potato Buns bij deze Texas Cowboy Stew. Lekker om erin te dopen!
MASHED POTATO BUNS. LUCHTIGE AARDAPPELBROODJES.
Mashed-potato-buns-luchtige-USA-aardappelbroodjes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

TEXAS COWBOY STEW een stoofpot uit de tijd van Amerikaanse kolonisten
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp