Streetfood in Mexico

Mexicaans street food is een levendige en smaakvolle culinaire traditie die de straten van Mexico verlevendigt met heerlijke geuren en smaken. Het is een integraal onderdeel van de Mexicaanse cultuur en biedt een breed scala aan hartige en pittige gerechten die de lokale bevolking en bezoekers van het land keer op keer verleiden.

Een van de meest iconische en geliefde Mexicaanse street foodgerechten is de taco. Tacos zijn opgerolde tortilla’s gevuld met verschillende ingrediënten zoals gegrild vlees, bonen, aardappel, guacamole, salsa en verse kruiden. Elke regio in Mexico heeft zijn eigen unieke varianten van taco’s, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om te ontdekken en te genieten.

Sociale aangelegenheid

Wat Mexicaans street food zo bijzonder maakt, is niet alleen de heerlijke smaak, maar ook de ervaring van het eten ervan. De geur van gegrild vlees, de kleurrijke kraampjes en de levendige sfeer dragen allemaal bij aan de charme van het eten op straat in Mexico. Het is een sociale aangelegenheid, waar mensen samenkomen om te genieten van heerlijk eten, te kletsen met de lokale verkopers en de bruisende energie van de straten op te snuiven.

Als je een bezoek brengt aan Mexico, is het proeven van het street food een must. Of je nu ronddwaalt door de smalle steegjes van Mexico-Stad, de bruisende markten van Oaxaca verkent of aan het strand van Playa del Carmen geniet, je zult zeker verleid worden door de overvloed aan smaken en de warme gastvrijheid van de Mexicaanse street food.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Naar mijn mening kun je de keuken van een land het beste leren kennen door streetfood te proberen. Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Want papa betekent simpelweg aardappel in het Spaans. De habanero peper die in de aardappelpuree verwerkt is, is zeer scherp. Als je daar niet zo goed tegen kan, kun je ook een jalapeño peper gebruiken. Ik heb m'n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.Super lekker zijn deze rolletjes, die het erg goed zullen doen als traktaie op een feestje of een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan de kaas en worst plank.MINDER TONEN
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zakje instant aardappelpuree
  • 1 habanero peper
  • eventueel: 1 kilo aardappels als je verse aardappelpuree maakt
  • 1 fles zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 pakje gordita's 8 stuks
  • 1 pakje cheddar kaas of geraspte cheddar kaas
  • cocktailprikkers
  • zure room of Griekse yoghurt
  • witte kaas
  • 1 jalapeño peper
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

  • Maak een zakje aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Of maak aardappelpuree van verse aardappels door 1 kilo iets kruimige aardappels met een beetje zout in 20 minuten gaar te koken. Giet een scheutje melk bij de afgegoten aardappels en voeg een klontje roomboter toe. Stamp de aardappels met een pureestamper tot puree.
    Snij een habanero peper in kleine stukjes. (Of als je de tacorolletjes minder scherp wilt hebben, gebruik dan een jalapeño peper).
    Roer de stukjes habanero door de aardappelpuree.
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie.
  • Haal de gordita's uit de verpakking. Of maak zelf kleine tortilla's. Het recept vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
    Smeer de randen van een gordita in met een beetje water. Hierdoor blijft het beter plakken.
    Schep er een opscheplepel aardappelpuree net uit het midden op. Leg er een plakje cheddar kaas op.
    Rol de gordita dicht en steek een cocktailprikker in het uiteinde om het beter bij elkaar te houden.
    Maak op deze manier alle tacorolletjes.
  • Frituur 2 à 3 rolletjes tegelijk in de hete olie voor ± 5 minuten. Als de rolletjes er mooi goudbruin uitzien haal je ze met een schuimspaan uit de olie en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Ga zo te werk tot je alle rolletjes hebt gebakken. Hou ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 75 graden.
  • Leg de tacorolletjes op een schaal en geef ze een topping van zure room of Griekse yoghurt, verbrokkelde witte kaas, schijfjes jalapeño peper en verse koriander.
  • Tip. Je kunt zelf met de topping variëren. Ook lekker is het om een topping te deze toppings te gebruiken: guacamole, pico de gallo, ijsbergsla, radijs.

Video

TIP

Maak voor deze Tacos de Papa zelf je Mais Tortillas
Zelf Mexicaanse mais-tortillas-tacos-maken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Tacos-de-papa.-Tortillarolletjes-met-pittige-habanero-aardappelpuree-en-kaas
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp