Streetfood in Mexico

Mexicaans street food is een levendige en smaakvolle culinaire traditie die de straten van Mexico verlevendigt met heerlijke geuren en smaken. Het is een integraal onderdeel van de Mexicaanse cultuur en biedt een breed scala aan hartige en pittige gerechten die de lokale bevolking en bezoekers van het land keer op keer verleiden.

Een van de meest iconische en geliefde Mexicaanse street foodgerechten is de taco. Tacos zijn opgerolde tortilla’s gevuld met verschillende ingrediënten zoals gegrild vlees, bonen, aardappel, guacamole, salsa en verse kruiden. Elke regio in Mexico heeft zijn eigen unieke varianten van taco’s, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om te ontdekken en te genieten.

Sociale aangelegenheid

Wat Mexicaans street food zo bijzonder maakt, is niet alleen de heerlijke smaak, maar ook de ervaring van het eten ervan. De geur van gegrild vlees, de kleurrijke kraampjes en de levendige sfeer dragen allemaal bij aan de charme van het eten op straat in Mexico. Het is een sociale aangelegenheid, waar mensen samenkomen om te genieten van heerlijk eten, te kletsen met de lokale verkopers en de bruisende energie van de straten op te snuiven.

Als je een bezoek brengt aan Mexico, is het proeven van het street food een must. Of je nu ronddwaalt door de smalle steegjes van Mexico-Stad, de bruisende markten van Oaxaca verkent of aan het strand van Playa del Carmen geniet, je zult zeker verleid worden door de overvloed aan smaken en de warme gastvrijheid van de Mexicaanse street food.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Naar mijn mening kun je de keuken van een land het beste leren kennen door streetfood te proberen. Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Want papa betekent simpelweg aardappel in het Spaans. De habanero peper die in de aardappelpuree verwerkt is, is zeer scherp. Als je daar niet zo goed tegen kan, kun je ook een jalapeño peper gebruiken. Ik heb m'n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.Super lekker zijn deze rolletjes, die het erg goed zullen doen als traktaie op een feestje of een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan de kaas en worst plank.MINDER TONEN
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zakje instant aardappelpuree
  • 1 habanero peper
  • eventueel: 1 kilo aardappels als je verse aardappelpuree maakt
  • 1 fles zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 pakje gordita's 8 stuks
  • 1 pakje cheddar kaas of geraspte cheddar kaas
  • cocktailprikkers
  • zure room of Griekse yoghurt
  • witte kaas
  • 1 jalapeño peper
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

  • Maak een zakje aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Of maak aardappelpuree van verse aardappels door 1 kilo iets kruimige aardappels met een beetje zout in 20 minuten gaar te koken. Giet een scheutje melk bij de afgegoten aardappels en voeg een klontje roomboter toe. Stamp de aardappels met een pureestamper tot puree.
    Snij een habanero peper in kleine stukjes. (Of als je de tacorolletjes minder scherp wilt hebben, gebruik dan een jalapeño peper).
    Roer de stukjes habanero door de aardappelpuree.
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie.
  • Haal de gordita's uit de verpakking. Of maak zelf kleine tortilla's. Het recept vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
    Smeer de randen van een gordita in met een beetje water. Hierdoor blijft het beter plakken.
    Schep er een opscheplepel aardappelpuree net uit het midden op. Leg er een plakje cheddar kaas op.
    Rol de gordita dicht en steek een cocktailprikker in het uiteinde om het beter bij elkaar te houden.
    Maak op deze manier alle tacorolletjes.
  • Frituur 2 à 3 rolletjes tegelijk in de hete olie voor ± 5 minuten. Als de rolletjes er mooi goudbruin uitzien haal je ze met een schuimspaan uit de olie en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Ga zo te werk tot je alle rolletjes hebt gebakken. Hou ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 75 graden.
  • Leg de tacorolletjes op een schaal en geef ze een topping van zure room of Griekse yoghurt, verbrokkelde witte kaas, schijfjes jalapeño peper en verse koriander.
  • Tip. Je kunt zelf met de topping variëren. Ook lekker is het om een topping te deze toppings te gebruiken: guacamole, pico de gallo, ijsbergsla, radijs.

Video

TIP

Maak voor deze Tacos de Papa zelf je Mais Tortillas
Zelf Mexicaanse mais-tortillas-tacos-maken
Keyword Party, Streetfood
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Tacos-de-papa.-Tortillarolletjes-met-pittige-habanero-aardappelpuree-en-kaas
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp